Tijd voor Fiësta – Cobra Museum voor Moderne Kunst

Tijd voor Fiësta

Elk laatste weekend van de maand

GEANNULEERD VANWEGE HUIDIGE MAATREGELEN

Elk laatste weekend wordt het museum en het terras vanaf de middag in Mexicaanse sferen gebracht. Met een smaakvol Mexicaans menu in het café, omlijst met korte lezingen op zaal en vertier voor het hele gezin kunt u extra genieten van de prachtige kunstwerken in de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution.

Wanneer: vrijdag tot en met zondag
Welke data:  30, 31 juli, 1 augustus & 27, 28, 29 augustus & 24, 25, 26 september
Kosten: Muntverkoop voor foodmarket en schminken in café en bij de entreebalie.

Vrijdag, zaterdag en zondag:
• Foodmarket van 10 tot 22 uur op het museumplein.
• Schminken voor kinderen. Vrijdag van 14 tot 18 uur. Zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur.
• De diepte in – 1 kunstwerk uitgelicht door een kenner. Vrijdag 17 uur, zaterdag en zondag 16 uur.
• Uitzending gemist? De wervelende Cobra talkshow over de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera op groot scherm van 10 tot 22 uur in de Voordrachtzaal.

Voor het hele gezin
Elke zaterdag kunt u reserveren voor de familieworkshop My Deer Self (6+). Van 11 tot 13 uur.
Elke zondag kunt u kosteloos aanschuiven in het CoBrA Atelier. Van 11 tot 16 uur.

Vrijdag
Lezing Julia Alting om 20 uur
Julia Alting is kunsthistoricus. Zij studeerde cultuurwetenschappen aan het Amsterdam University College en New York University en Azië studies en kunstgeschiedenis aan Universiteit Leiden en SOAS, University of London. Ze is geïnteresseerd in moderne en hedendaagse kunst, de plek van vrouwelijke kunstenaars in de canon en historische tijd.
Frida Kahlo is waarschijnlijk ‘de beroemdste vrouwelijke kunstenaar ter wereld’. Kahlo is gecanoniseerd als de ultieme representatie van een vrouwelijke kunstenaar; als idool, heldin, en symbool voor verzet. Haar leven en werk worden vaak geplaatst in een een-op-een-relatie. Maar welke mogelijke interpretaties van haar werk worden overschaduwd op het moment dat haar privéleven de boventoon voert? Zijn er ook andere invalshoeken mogelijk?

Zaterdag
Lezing Paul van Riel om 20 uur
Fotograaf Paul van Riel vertelt aan de hand van zijn foto’s over zijn reis naar Mexico. Men kan plaatsnemen aan een tafel in het café, Paul doet met microfoon zijn verhaal.