Tijd voor Fiësta - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Tijd voor Fiësta

Elk laatste weekend van de maand

Deel:

Dit laatste weekend van september wordt het museum en het terras vanaf de middag in Mexicaanse sferen gebracht. Omlijst met korte lezingen op zaal en vertier voor het hele gezin kunt u extra genieten van de prachtige kunstwerken in de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution.

Wanneer: vrijdag 24 tot en met zondag 26 september
Kosten: Gratis, exclusief museumentree (let op: reserveer een tijdslot i.v.m. drukte)

Vrijdag, zaterdag en zondag:
• Foodmarket van 10 tot 22 uur.
• Schminken voor kinderen. Vrijdag van 14 tot 16 uur. Zaterdag en zondag van 12 tot 16 uur.
• De diepte in – 1 kunstwerk uitgelicht door een kenner om 16 uur.
• Salsa dansen. Zaterdag en zondag van 14 tot 16 uur. Vrije inloop.
• Uitzending gemist? De wervelende Cobra talkshow over de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera op groot scherm in de Voordrachtzaal.

Let op: zaterdagavond vindt ook het stadsbrede evenement Amstelveen in 24hrs plaats, waar het museum aan deelneemt met een programma voor jongeren.

Voor het hele gezin
Deze zaterdag kunt u reserveren voor de familieworkshop My Deer Self (6+). Van 11 tot 13 uur.
Op zondag is het Atelier CoBrA open van 11 tot 16 uur.

Vrijdag om 17 uur
Lezing Julia Alting
Julia Alting is kunsthistoricus. Zij studeerde cultuurwetenschappen aan het Amsterdam University College en New York University en Azië studies en kunstgeschiedenis aan Universiteit Leiden en SOAS, University of London. Ze is geïnteresseerd in moderne en hedendaagse kunst, de plek van vrouwelijke kunstenaars in de canon en historische tijd.
Frida Kahlo is waarschijnlijk ‘de beroemdste vrouwelijke kunstenaar ter wereld’. Kahlo is gecanoniseerd als de ultieme representatie van een vrouwelijke kunstenaar; als idool, heldin, en symbool voor verzet. Haar leven en werk worden vaak geplaatst in een een-op-een-relatie. Maar welke mogelijke interpretaties van haar werk worden overschaduwd op het moment dat haar privéleven de boventoon voert? Zijn er ook andere invalshoeken mogelijk?

Zaterdag om 16 uur
Frida’s Pijn en Niets is Zwart onder de loep: lezing door Karen Haanappel e.a.
Meer informatie

Kunsthistorica Karin Haanappel, uitgever en redacteur Ingrid Meurs en boekverkoper Ada Ruiter gaan met elkaar in gesprek over de boeken Frida’s pijn van Slavenka Draculić  en Niets is zwart van Claire BerestHet gesprek staat in het teken van de overeenkomsten en verschillen tussen beide boeken en ook de visie van de auteurs op het leven van Frida Kahlo komt aan bod.