Atelier CoBrA - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Atelier CoBrA

Iedere zondag van 11 - 14 uur

Deel:
© Cobra Museum

Op zondagen van 11.00 – 14.00 uur kunnen bezoekers gratis creatief aan de slag in Atelier CoBrA. Het atelier hanteert een vrije inloop en er zijn enthousiaste vrijwilligers aanwezig om aan te moedigen.

Maak eerst een rondje langs de inspirerende kunstwerken en ga daarna spelen met kleuren en materialen, ontdekken en verwonderen zoals Cobra. Hier en daar liggen aanwijzingen klaar om nieuwe technieken te oefenen, vaak aansluitend op de huidige tentoonstelling. Zo had Constant allemaal ideeën over het leven van mensen in de toekomst en maakte hij kunstwerken over zijn ideale stad. Teken of bouw net als Constant en creëer jouw eigen droomstad!

Neem het werkstuk mee naar huis als herinnering aan het Cobra Museum of laat het ter inspiratie in het museum hangen. Het is allemaal aan jou! Atelier CoBrA bevindt zich op de eerste verdieping. Informatie bij de balie.

Constant 101: Bouw je eigen stad
Bouw je mee aan de stad van de toekomst? De kunstenaar Constant maakte tekeningen en modellen van zijn stad van de toekomst: Nieuw Babylon. In Atelier CoBrA gaan we net als Constant nadenken over de wereld van later: hoe ziet het leven van mensen er dan uit, welke uitdagingen zijn er dan op het gebied van het klimaat en welke oplossingen kun jij hiervoor verzinnen? Kom ze tekenen, schilderen of bouwen, we hebben allerlei materiaal waarmee je kunt experimenteren: karton, hout, piepschuim, draad, folie, verf en nog veel meer!