Gratis atelier CoBrA voor kids in het Cobra Museum

Atelier CoBrA

Iedere zondag

Deel:

Van 11.00 – 14.00 uur

© Cobra Museum

Op zondagen van 11.00 – 14.00 uur kunnen bezoekers gratis creatief aan de slag in Atelier CoBrA. Het atelier hanteert een vrije inloop en er zijn enthousiaste vrijwilligers aanwezig om aan te moedigen.
Maak eerst een rondje langs de inspirerende kunstwerken en ga daarna spelen met kleuren en materialen, ontdekken en verwonderen zoals de Cobra kunstenaars. Hier en daar liggen aanwijzingen klaar om nieuwe technieken te oefenen, vaak aansluitend op de huidige tentoonstelling. Neem het werkstuk mee naar huis als herinnering aan het Cobra Museum of laat het ter inspiratie in het museum hangen. Het is allemaal aan jou! Atelier CoBrA bevindt zich op de eerste verdieping. Informatie bij de balie.  

Het andere verhaal – Kunst uit het Marokkaanse modernisme 

Heb je weleens gehoord van het Handje van Fatima of de Khamsa? Het is een beschermende handvormige amulet, uit het volksgeloof van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Vaak wordt het handje van Fatima gecombineerd met de nazar, een afweermiddel tegen het boze oog
Kom in Atelier CoBrA je eigen handje van Fatima maken. Kom het tekenen, schilderen en mooi versieren. Neem het mee naar huis en hang het in je huis ter bescherming. In het Atelier vind je nog meer creatieve ideeën om te maken die aansluiten bij deze tentoonstelling.