Doneer - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Doneer

Word donateur
Wilt u actief een bijdrage leveren aan het museum en ons als donateur een warm hart toedragen? Dat kan al voor 500 euro per jaar!

U ontvangt van ons een unieke en exclusieve tegenprestatie:

 • U krijgt alle tegenprestaties die u als vriend van het museum ook mag verwachten aangevuld met:
 • Eens per jaar een exclusief 4 gangen diner tussen de kunst met een inhoudelijk programma, waarbij u een introducé mag meenemen.
 • Tijdens dit diner kunt u meestemmen waar uw jaarlijkse bijdrage aan wordt besteed binnen het museum.
 • U wordt uitgenodigd voor een preview van nieuwe tentoonstellingen en u bent dus de eerste bezoeker van onze nieuwe tentoonstellingen
 • U krijgt daarbij een exclusieve rondleiding
 • U ontvangt het Cobra Magazine
 • U wordt als eerste uitgenodigd voor onze programma’s/activiteiten in het museum
 • U krijgt met uw Donateurpas gratis toegang tot het museum, inclusief 1 introducé
 • Tijdens uw bezoek ontvangt u met uw vriendenpas een gratis kop koffie/thee
 • U ontvangt 10% korting bij aankopen in onze museumwinkel
 • * tijdens speciale tentoonstellingen kan een toeslag gelden

Meer informatie of direct aanmelden?
Stuur een mail naar Iris de Boer via i.deboer@cobra-museum.nl

Het museum heeft een ANBI-status en uw gift is aftrekbaar van de belasting.

Schenken
Een periodieke schenking die je bij de notaris voor minimaal 5 jaar vastlegt, levert je een aantrekkelijk belastingvoordeel op. Voor meer informatie over periodiek schenken vragen we je contact op te nemen met onze notaris mr. Max Amson van Amson & Kolhoff Notarissen. www.amsonkolhoff.nl
Het museum heeft een ANBI-status en uw gift is aftrekbaar van de belasting.

Nalatenschappen en schenkingen
U kunt op een bijzondere manier het museum steunen middels een nalatenschap van een bedrag of een kunstwerk. Daarmee helpt u ons om, ook voor een volgende generatie, het gedachtegoed van de Cobra-beweging voort te zetten. Elke bijdrage, groot of klein, is voor ons van grote waarde. Door uw bijdrage kunnen wij nieuwe tentoonstellingen opzetten, educatieve projecten ontwikkelen of bijzondere aankopen doen.
Er zijn verschillende manieren hoe u ons kan steunen:

Legaat
In een legaat is een in het testament omgeschreven gift, waarbij u een bepaald goed of geldbedrag nalaat.

Erfgenaam
U benoemt het Cobra Museum als enig of mede-erfgenaam. Hierbij schenkt u het museum een bepaald deel of percentage van uw nalatenschap. Dit is dus niet een van tevoren vastgesteld bedrag, maar betreft een percentage van uw nalatenschap, afhankelijk van wat uw vermogen is na overlijden.

Fonds op naam
Een speciale vorm van nalatenschap waarbij u zelf een naam uitkiest die voor u een speciale betekenis heeft, ter herinnering van een dierbare. Bij een Fonds op Naam bepaald u zelf het doel waar uw ingebrachte geld aan mag worden besteed. Dit kan bijvoorbeeld zijn aan een speciaal educatief project, een bepaald type tentoonstelling, of het aankopen van kunst.

Schenkingen bij leven
U kunt ons museum ook een schenking doen bij leven en ons daarmee financieel ondersteunen. Een schenking bij leven is fiscaal aftrekbaar, met een verhogingsfactor van 25% over de eerste €5.000 die u schenkt. Dat betekent dat u met een schenking van €5.000 een fiscale aftrek heeft van € 6.250. Het Cobra Museum hoeft over uw gift geen schenkbelasting af te dragen. U kunt op twee manieren een schenking doen:

 • Een eenmalige schenking
 • Een periodieke schenking die u bij de notaris vastlegt voor minimaal 5 jaar.

ANBI
Het Cobra Museum voor Moderne Kunst heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Het museum hoeft geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen. Daarnaast heeft het schenken aan ons museum een aantal belastingvoordelen.
Wilt u meer informatie omtrent nalatenschappen of schenkingen?
Onze notaris Mr. Max Amson van Amson & Kolhoff Notarissen, helpt u graag verder. (www.amsonkolhoff.nl)