Toegankelijkheid - Museum Cobra

Toegankelijkheid

Voor bezoekers met een beperking biedt het museum speciale voorzieningen. In het museum zijn een lift en toilet voor personen met een handicap beschikbaar. Deze zijn geschikt voor rolstoelen en rollators en zijn zelfstandig te gebruiken. Bij de kassa kunt u gratis een rolstoel lenen.

Wilt u voorafgaand aan het bezoek een hulpmiddel reserveren? Dat kan via info@cobra-museum.nl of 020 547 50 50. Heeft u tijdens het bezoek een vraag of kunnen we u ergens mee helpen? Spreek dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning – zij helpen u graag.

Daarnaast is er een invalidenparkeerplaats aan de overzijde van het plein waar kan worden geparkeerd als u beschikt over een invalidenparkeerplaatskaart. Helaas is de parkeerplaats niet gemakkelijk bereikbaar, daarom raden wij u aan om de volgende instructies te volgen:

Als u aan komt rijden vanaf de Keizer Karelweg (beide richtingen) volgt u het bord voor de parkeergarage ‘Stadsschouwburg’. Komt u ter hoogte van de ingang van de parkeergarage ‘Stadsschouwburg’, dan gaat u niet rechtsaf de parkeergarage in, maar linksaf en volgt u de weg. U maakt als het ware een u-bocht. Aan de rechterkant komt u eerst langs een ‘laden en lossen’ plek. De plek daarna is de invalidenparkeerplaats.

Begeleiders van mensen met een beperking krijgen gratis toegang tot het museum. We raden aan om vooraf aan uw bezoek online een ticket te bestellen. Selecteer hiervoor de ticketoptie ‘Begeleider’.

Hulphonden zijn welkom in het museum, mits aangelijnd.

Aan het Museum Cobra is het Internationaal Toegankelijkheidssymbool (ITS) toegekend. In 2009 won het museum de Toegankelijkheidsprijs.

 

Heeft u vragen?

Neem contact op voor meer informatie →