Pers en beeld - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Pers en beeld

Welkom op de perspagina van Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen. Persmateriaal (persberichten, persbeeldenoverzicht) van de tentoonstellingen kunt u hier vinden. Het persbeeldenoverzicht geeft aan welke beelden beschikbaar zijn en gedurende de tentoonstelling rechtenvrij (tenzij anders aangegeven) te gebruiken mits de juiste bijschriften en copyrights worden vermeld. Deze beelden zijn enkel te gebruiken voor redactionele (en niet-commerciële) doeleinden als recensie of promotie van de tentoonstelling.

In de mappen vindt u beeldmateriaal in hoge resolutie en het bijschriftdocument. Sommige beelden zijn tijdelijk rechtenvrij. Dit staat in het bijschriftdocument. Wel dient u áltijd de juiste en complete bijschriften te gebruiken.

Wij wijzen u op uw eigen verantwoordelijkheid bij het publiceren van beeld. U dient de juiste bijschriften te plaatsen en de juiste rechten te hebben om beeld te mogen plaatsen. Het Cobra Museum is nooit de rechthebbende van het beeldrecht van de kunstwerken zelf, en zelden van de portretten van de kunstenaars. Die liggen bij de kunstenaar dan wel bij de erven van de kunstenaar of bij de fotograaf in kwestie. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij Pictoright. Informatie over de voorwaarden en tarieven: www.pictoright.nl en 020 -589 18 40

Voor het opvragen van meer persinformatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen via pers@cobra-museum.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het tentoonstellingsprogramma, meer weten over activiteiten in het museum. Meld u dan aan voor de nieuwsbrief die circa tien keer per jaar verschijnt.

Pers op afspraak

Het Cobra Museum biedt journalisten en filmploegen graag de mogelijkheid om tentoonstellingen en activiteiten te bezoeken. Daarnaast denken we graag met u mee over het creëren van exclusieve content ten aanzien van ons programma. Op vertoon van een perskaart is toegang tot het Cobra Museum gratis (op dit moment is online reserveren verplicht). Om journalisten, professionele fotografen en cameraploegen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn verzoeken we u om uw bezoek met ons af te stemmen via pers@cobra-museum.nl

Fotograferen en filmen

Raadpleeg voor de voorwaarden voor het maken van foto, film- en/of geluidsopnamen in het museum het film en fotografieprotocol. Download het protocol hier.

Contactpersoon:

Sandra van Dongen
(Communicatie & pers)
s.vandongen@cobra-museum.nl

Algemene informatie

Hier vindt u de meest relevante algemene persberichten en een selectie rechtenvrije foto’s (exterieur en interieur) van het Cobra Museum. Wilt u meer beelden ontvangen, neem contact op via pers@cobra-museum.nl

Indien mogelijk ontvangen wij graag een exemplaar van uw artikel.

Cobra Museum voor Moderne Kunst
afdeling communicatie, marketing en pers
pers@cobra-museum.nl

© Cobra Museum

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen

Het Cobra Museum stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. De Cobra-beweging behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op internationale solidariteit en creativiteit, is in onze huidige wereld belangrijker dan ooit. Het Cobra Museum verbindt de collectie en de geschiedenis van Cobra dan ook actief aan hedendaagse kunstenaars, moderne kunststromingen en de actualiteit.

Beeld

SUPREME new york 2017 © anton corbijn

Anton Corbijn – MOØDe

De modewereld door de lens van Anton Corbijn. Van 22 december 2023 tot en met 12 mei 2024 zijn in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen ruim 200 mode gerelateerde foto’s te zien van deze toonaangevende fotograaf en filmmaker. In de tentoonstelling MOØDe zijn ook portretten te zien die Corbijn maakte van o.a. Kate Moss, Tom Waits, Alexander McQueen en Naomi Campbell.

Persbericht

Beeld

Tentoonstelling Grenzeloos en vrij, nu te zien in Cobra Museum, foto Peter Tijhuis

Amstelveen en Cobra Museum horen bij elkaar

Op 22 augustus heeft het college van B en W van Amstelveen de gemeenteraad laten weten de beslissing over de aanvraag voor voortzetting van de meerjarige subsidie voor het Cobra Museum uit te stellen. Het museum heeft zich de afgelopen 27 jaar ingezet om kunst en cultuur toegankelijk te maken en heeft Amstelveen cultureel op de kaart gezet. Cobra en Amstelveen horen bij elkaar. Het museum staat nu voor een cruciaal punt in haar voortbestaan. In het licht van deze situatie doet het Cobra Museum een dringende oproep aan de gemeenteraad en het college van B en W om samen te blijven werken aan het vinden van een oplossing voor een nieuwe meerjarige samenwerking.

Volledig persbericht

Jubileumprogramma Cobra 75

Persbericht jubileumprogramma Cobra 75

Beeld

Grenzeloos en vrij

Het zomerse hoogtepunt van dit jubileumjaar is de ontmoeting van Appel, Constant, Corneille en Jorn met geestverwanten of tijdgenoten zoals Picasso, Beckmann, Basquiat, Munch en hedendaagse kunstenaars als Jonathan Meest en Cecily Brown.

Het toont de nauwe verwantschap en het universele karakter van Cobra met de vrije expressieve werkwijze van kunstenaars door de jaren heen. Met zo’n 150 schilderijen, sculpturen, werken op papier, foto’s en keramiek wordt het publiek uitgenodigd om het werk van een groot aantal Cobra-kunstenaars te vergelijken en verbanden te leggen met verwante kunstenaars die vóór, gelijktijdig of daarna werkten.

Persbericht

Beeld en zaaloverzichten

Pablo Picasso, Mains tenant un Poisson A.R.214, 1953, Collectie Serra, Mallorca, c/o Pictoright 2022

De andere Picasso – terug naar de bron

De 50ste sterfdag van een van de beroemdste kunstenaars uit de twintigste eeuw wordt in 2023 herdacht. Picasso was een inpiratiebron voor veel Cobra-kunstenaars. “Elk kind is een kunstenaar” is een van zijn bekendste uitspraken. In het Cobra Museum kunst u genieten van een zorgvuldige selectie tekeningen keramiek en etsen waarin het experiment niet wordt geschuwd en de hand van de meester is te zien.

Persbericht

Beeld & zaaloverzichten

Kindertekening Jeroen Krabbé (11 jaar), Chagall Vis, 1957

Alle kinderen kunstenaar met Jeroen Krabbé

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen presenteert vanaf 2 juni tekeningen van een groep bijzondere ‘kunstenaars in de dop’: namelijk van 40 kinderen afkomstig uit 13 verschillende landen. De presentatie Alle kinderen kunstenaar wordt samengesteld door gastcuratoren acteur, schilder en kunstprogrammamaker Jeroen Krabbé en kunstpedagoog en cultureel adviseur Annefie van Itterzon. 

Persbericht