Summerschool met Jonas Ohlsson: class of ’21 – Cobra Museum voor Moderne Kunst

Summerschool met Jonas Ohlsson: class of ’21

26 - 30 juli 2021

Atelier CoBrA
Tickets binnenkort beschikbaar. (Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten.)

In de zomer van 2021 is er tijdens de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera wederom een Summer School voor volwassenen. In de zomers van 2017, 2018 en 2019 en 2020 vonden succesvolle edities van de Cobra Summerschool plaats in samenwerking met de Zweedse kunstenaar Jonas Ohlsson. Een week lang wordt het CoBrA-atelier omgetoverd tot een dampende dynamische tekenruimte. Er wordt gediscussieerd, gedanst, muziek gemaakt en heel veel getekend. Er ontstaat een gezamenlijk tekenbehang en iedere student gaat met een pak eigen tekeningen naar huis.

Summerschool met Jonas Ohlsson

Tekenen, tekenen, tekenen

Het programma bestaat uit inhoudelijke colleges kunst en filosofie en heel veel tekenen, tekenen, tekenen. Samen met Ohlsson maken de studenten een reis door hun eigen creativiteit. Ze ontdekken de intuïtieve kracht van het beeld en gaan op zoek naar hun eigen flow en creatieve instinct. Ohlsson hoopt dat tekenen in de toekomst net zo populair wordt als yoga en meditatie nu is.
De Summerschool wordt afgesloten met een inmiddels traditionele feestelijke vernissage van de expositie van de werken die zijn gemaakt.

Na edities met gastdocenten Raquel van Haver en Charlotte Schleiffert maken we binnenkort bekend wie dit jaar Jonas’ side-kick zal zijn.

Summerschool met Jonas Ohlsson

Over Jonas

Jonas Ohlsson (1967, Örebro, Zweden) is tekenaar, maakt installaties en objecten, componeert muziek, schrijft teksten en treedt op als Blodfet & DJ Lonely. Zijn kunst is net zo veelzijdig als zijn kunstenaarspraktijk. Naast muziek, provocatie en humor zijn belangrijke thema’s in zijn werk seks, drugs, politiek, geschiedenis en straatcultuur. Ohlssons achtergrond in de elektronische muziek dringt door in zijn artistieke proces, waar een grote rol is weggelegd voor intuïtie en vrije associatie.
Naast kunstenaar is Ohlsson ook docent aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, KABK en Design Academy in Eindhoven. Hij heeft o.a. gastcolleges verzorgd in Boston, Berlijn, Los Angeles, Aruba en Genève.