Café & winkel - Museum Cobra

Café & winkel

Museumcafé

Bezoek het Café Cobra voor een heerlijke kop koffie of thee vooraf of aansluitend aan uw museumbezoek. Ook kunt u in het café terecht voor diverse soorten broodjes en een gevarieerd aanbod aan zoetigheden.

Museumwinkel

Geïnspireerd geraakt na uw museumbezoek? In onze museumshop kunt u terecht voor verschillende ansichtkaarten, boeken en producten in relatie tot de actuele tentoonstellingen en natuurlijk de Cobra-beweging. De producten worden gekenmerkt door design, creativiteit, vakmanschap en originaliteit.

Grafiek
Het museum bezit, in beperkte oplage, een fraaie collectie van grafisch werk van Cobra-kunstenaars en verwanten, waaronder de grootste namen als Karel Appel, Constant, Corneille, Lucebert en Theo Wolvecamp. Een deel van de grafieken zijn ingelijst. 

Boeken 
Onze boekencollectie bestaat uit toonaangevende overzichtswerken van de Cobra-beweging, moderne kunst en kunsttheorie en bevat daarnaast een collectie monografieën, zoals Karel Appel, Constant, Shinkichi Tajiri en Asger Jorn. Ook hebben we bij elke tentoonstellingen bijpassende titels zodat de verdieping nog verder thuis kan worden gezocht. 

Onze vaste boekencollectie bevat uiteraard het boek ‘Cobra – Een picturale en poëtische revolutie’ door Paul Hoevende en ook ‘Cobra aan de gracht’ door Esther Schreuder. Daarnaast zijn er over diverse Cobra-kunstenaars boeken te vinden zoals ‘Voorbij Cobra’ van Anton Rooskens ‘De verborgen wereld van Eugène Brands’ door Willemijn Stokvis of ‘Lucebert – de taal van het beeld’ door Marleen Slooff. Ook voor kinderen zijn er diverse boeken over Cobra-kunstenaars te koop, bijvoorbeeld ‘Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat’ of ‘Constant – Spelen in Nieuw Babylon’. 

Accessoires 
In onze museumwinkel wordt een divers assortiment accessoires verkocht. Het assortiment wisselt dan ook met de tentoonstellingen mee. In onze winkel treft u artikelen aan om uw woning of uzelf meer kleur en stijl te geven. Het assortiment varieert van prachtige vazen en keramieken beeldjes gemaakt door Blij Goed, een initiatief van Special Arts, tot de leesbrillen van het trendy merk Nederlandse merk Looplabb.

Sinds kort worden in de museumwinkel sieraden van het merk Bonnie Studios verkocht. Deze sieraden zijn, net als veel schilderijen van schilders van de Cobra-beweging, enorm kleurrijk, expressief en speels. Het is een wisselend aanbod.

Ansichtkaarten
In onze museumwinkel is een wand vol ansichtkaarten te vinden. Uiteraard behoren tot deze collectie ansichtkaarten met afbeeldingen van Cobra-schilderijen, maar ook van andere tentoonstellingen worden kaarten verkocht. De collectie is hierdoor met iedere tentoonstelling anders en zo kan er altijd een mooi aandenken worden meegenomen na het bezoek aan de tentoonstellingen.