Amstelveen Triënnale aanmelden voor selectieproces - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Amstelveen Triënnale aanmelden voor selectieproces

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C organiseren weer een nieuwe editie van de Amstelveen Triënnale. De negende editie van de Triënnale zal plaatsvinden in de periode mei tot en met juli 2024.

Ben je kunstenaar en wil je kans maken om onderdeel te zijn van de Triënnale 2024? Hier vind je het aanmeldformulier (uiterlijk 1 januari 2024 insturen).

De Amstelveen Triënnale is een driejaarlijkse tentoonstelling voor professionele beeldend kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. Sinds 1998 wordt deze manifestatie onder leiding van het Cobra Museum georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amstelveen.

De Amstelveen Triënnale heeft als doelstelling om aan in Amstelveen werkende en/of woonachtige kunstenaars een professioneel podium te bieden en om het publiek een overzicht te geven van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst. De tentoonstelling toont daarmee een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen. Er vonden Triënnales plaats in de jaren 1998, 2001, 2004, 2007, 2010, 2014, 2017 en 2020.

Sinds de vijfde editie streeft het Cobra Museum ernaar deze manifestatie van een nóg groter en breder publiek te voorzien. In 2014 is daarom samenwerking gezocht met collega-kunstinstellingen in Amstelveen. De negende editie in 2024 is een samenwerking tussen het Cobra Museum, Museum JAN en Platform C.

Wij nodigen alle kunstenaars van harte uit om maximaal 3 werken in te sturen voor deelname. Je wordt tevens gevraagd om documentatie van het werk en een korte toelichting hierop aan te leveren voor de expositie in het Cobra Museum.
Platform C en Museum JAN stellen ditmaal ruimte ter beschikking aan een of meerdere Amstelveense kunstenaars die activiteiten, zoals workshops, willen organiseren, maar zullen niet als tentoonstellingsruimtes functioneren.

Juryselectie
De selectie wordt eind januari 2024 gemaakt door conservator Tomas Hillebrand van Museum JAN, educatiecoördinator en kunsthistoricus Esther van den Berg van het Cobra Museum, en adviseur kunsteducatie Sietske Dudink van Platform C. De Amstelveen Triënnale zal plaatsvinden in de periode juni tot en met augustus 2024.

Wij verheugen ons erop om samen met de kunstenaars van Amstelveen in 2024 wederom een mooie en gedenkwaardige Triënnale neer te zetten.

Tijdspad
Inzendingen dienen uiterlijk 1 januari 2024 digitaal te worden aangeleverd. Hier vind je het aanmeldformulier.