Uit in Amstelveen - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Uit in Amstelveen

Partners in de stad

Deel:

Museum JAN

Museum JAN is een museum voor beeldende kunst in Amstelveen en blinkt uit in glaskunst. De eigen collectie bestaat uit unieke glasobjecten, bijeengebracht door oprichter Jan van der Togt. Hij verzamelde internationale topkunst en zocht naar wat hem esthetisch boeide. Naast deze karaktervolle collectie biedt Museum JAN een breed en aansprekend tentoonstellingsprogramma.

Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen & Dutch Design
verlengd t/m 24 oktober 2021
De tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen & Dutch Design’ toont zes decennia iconisch werk van schoenontwerper Jan Jansen samen met het werk van Nederlandse ontwerpers.

Rive Roshan – Shifting Perspectives
verlengd t/m 24 oktober 2021
Het jonge, experimentele kunst- en design duo Rive Roshan wil haar publiek betoveren met installaties en objecten die je uitdagen de wereld vanuit een nieuw perspectief opnieuw te zien. Speciaal voor Museum JAN creëren zij drie ruimtelijke ervaringen waarin glas een verrassende rol speelt.

Cinema Amstelveen

In samenwerking met de Cinema heeft het museum een thematisch filmprogramma samengesteld. Over Frida Kahlo en de Mexicaanse modernisten zijn verschillende films en documentaires gemaakt, waarvan een selectie de komende zomer wordt getoond. Houd de website van Cinema Amstelveen in de gaten voor de vertoningen.

De nieuwe documentaire Frida, Viva la Vida is nu ook te zien in Cinema Amstelveen.

P60

P60 is sinds 2001 hét poppodium van Amstelveen. Jaarlijks bezoeken zo’n 45.000 bezoekers ongeveer 200 concerten, clubnachten, workshops en andere evenementen. Op dit moment bereid het museum met P60 een bijzonder mentor-project voor, waarin een bezoek aan de tentoonstelling centraal staat, waar de musici zich laten inspireren voor een nieuwe track.

Bibliotheek Amstelland

Bij onze buren tonen we een kleine pop-up tentoonstelling om de bibliotheek bezoekers te wijzen op onze mooie tentoonstelling.