Ruim 13.000 handtekeningen! - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Ruim 13.000 handtekeningen!

Bedankt voor uw steun

Deel:
Overhandiging petitie door leden van de Cobra Academy in de Raadzaal. v.l.n.r.: voorzitter mevrouw Chaara, Julia Kemp, Lisa le Grand, Appel Toussaint

In de afgelopen weken hebben duizenden de petitie Houd het Cobra Museum open! ondertekend; van kunstliefhebbers tot architecten, van politici tot kunstenaars, van onderwijsinstellingen tot musea en verzamelaars. De vele steunbetuigingen die we ontvingen zijn hartverwarmend. Het museum is zeer dankbaar voor deze grote steun en het geeft vertrouwen voor de toekomst van het museum.

Petitie ingediend
Vanavond is de petitie met 13.983 handtekeningen door Appel Toussaint, Julia Kemp, Lisa le Grand, leden van de Cobra Academy, aangeboden aan de gemeenteraad bij aanvang van het raadsgesprek over de toekomst van het museum.

Masterplan
In de afgelopen weken heeft het Cobra Museum aan een masterplan gewerkt t.w. Samenspel. Blauwdruk 2024-2027, in samenspel met de gemeente Amstelveen en Marius Touwen. Deze blauwdruk geeft het college van B&W en de gemeenteraad meer zicht op de vernieuwde plannen voor de toekomst ter ondersteuning van de besluitvorming.

Besluitvorming gemeenteraad
Het besluit van de gemeenteraad over de toekomst van het Cobra Museum wordt genomen in de raadsvergadering van 29 november a.s. Lees hier het laatste nieuws!