Groeikunstwerk Drawing Memories - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Groeikunstwerk Drawing Memories

9 november t/m 30 november

Deel:

Groeikunstwerk Drawing Memories op museumgevel door Goro Shimano

In de maand november zal op de gevel van het Cobra Museum een levensgroot groeikunstwerk ontstaan. Drawing Memories is een participatieproject van de in Amstelveen woonachtige kunstenaar Goro Shimano (1974). Met hulp van museumbezoekers, vrijwilligers en medewerkers van het museum als model zal hij op de gevel van het museumcafé een levensgroot kunstwerk laten ontstaan. Het resultaat is een gigantisch groepsportret van verschillende mensen, vaak onbekenden van elkaar, die door één ding met elkaar zijn verbonden; namelijk het Cobra Museum. Dit werk is onderdeel van een ongoing project waar Goro Shimano sinds 2018 in Japan en Amstelveen aan heeft gewerkt.

Goro Shimano werd in 1974 in Japan geboren. Hij werkte meer dan twaalf jaar als zelfstandig illustrator in de Japanse grafische ontwerpwereld met computergraphics. In 2009 verhuisde hij naar het Verenigd Koninkrijk om zijn praktijk in een meer internationale context te ontwikkelen en om zijn belangrijkste vragen over het gezicht, identiteit, perceptie en representatie verder te onderzoeken.

De kunstenaar zal dagelijks aanwezig zijn (behalve zon- en maandagen) tijdens lunchtijd om aan het portret te werken. Hij zal hierbij mensen uitnodigen om model te staan.

“Before and since moving to Amstelveen, I have always been impressed by the museum and its essential role as a local cultural hub, maintaining the quality of the community. That will be even more important in the Amstelveen’s internationally diverse demographics. As a fan of the museum and a resident of Amstelveen, the challenges the museum recently has tackled made me decide to take this action.” – Shimano

Workshop tekenen op glas door Goro Shimano
Zelf meetekenen aan het project? Kom dan langs op zondag 26 november. Tijdens deze workshop onder begeleiding van kunstenaar Goro Shimano ga je met watervaste markers portretten tekenen op glas.

Reserveer een kaartje voor de workshop via deze pagina.