Amstelveense kunstenaar? Doe mee met de Amstelveen Triënnale - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Amstelveense kunstenaar? Doe mee met de Amstelveen Triënnale

Aanmeldingen gesloten

Deel:

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C organiseren weer een nieuwe editie van de Amstelveen Triënnale. De negende editie van de Triënnale zal plaatsvinden in de periode mei tot en met juli 2024.

Ben je kunstenaar en wil je kans maken om onderdeel te zijn van de Triënnale 2024? Meld je dan nu aan (uiterlijk 1 januari!).

De Triënnale is een driejaarlijkse tentoonstelling voor professionele beeldend kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. Sinds 1998 wordt deze manifestatie onder leiding van het Cobra Museum georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amstelveen.

De Triënnale heeft als doelstelling om aan in Amstelveen werkende en/of woonachtige kunstenaars een professioneel podium te bieden en om het publiek een overzicht te geven van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst. De tentoonstelling toont daarmee een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen. Er vonden Triënnales plaats in de jaren 1998, 2001, 2004, 2007, 2010, 2014, 2017 en 2020.

Sinds de vijfde editie streeft het Cobra Museum ernaar deze manifestatie van een nóg groter en breder publiek te voorzien. In 2014 is daarom samenwerking gezocht met collega-kunstinstellingen in Amstelveen. De negende editie in 2024 is een samenwerking tussen het Cobra Museum, Museum JAN en Platform C.