Workshop Henna voor volwassenen - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Workshop Henna voor volwassenen

Vrijdag 3 juni, 14.30-16.00 uur

Deel:

Vrijdag 3 juni – 14.30-16.00 uur
Prijs: € 25,- per persoon (exclusief museumtoegang) 
TICKETS – let op: instructies voor kaartverkoop vind je onderaan deze pagina.
Dit evenement is in het Nederlands

Wist je dat henna zoveel meer is dan een versiering op de huid? Je gaat letterlijk aan de Hand van Fatima op reis door de wereld die Marokkaanse hennakunst heet.
Wat is henna eigenlijk? Waarom worden henna-rituelen gepraktiseerd en welke betekenissen gaan erachter schuil? Op al deze vragen komt een antwoord tijdens deze hennaworkshop, waarin je eigenhandig leert tekenen met een Marokkaanse hennaspuit. Deze unieke techniek is uitdagend en niet te vergelijken met schilderen of tekenen. Het resultaat is een Marokkaans hennadesign op een gekleurd canvasdoekje dat je mee naar huis kunt nemen. Uiteraard mag je ook aanschuiven bij de hennameester zelf om je eigen hand te laten versieren.

De hennaworkshop wordt gegeven door Fatima Oulad Thami van Hand of Fatima. Als vierjarig meisje onderging ze voor het eerst een hennaritueel. Dat was een magische ervaring die naar meer smaakte. Inmiddels is Marokkaanse hennacultuur niet alleen haar passie maar ook haar expertise. Om die reden wordt zij vaak gevraagd om masterclasses en lezingen te geven in binnen- en buitenland. Marokkaanse Hennakunst staat door haar toedoen op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

KOOP TICKET

Instructie voor kaartverkoop:

  • Selecteer in de kaartverkoopkalender 3 juni, kies het tijdstip dat je het museum wilt betreden en het aantal en type entreekaarten.
  • Ga naar de volgende stap en selecteer vervolgens de workshop Henna voor volwassenen. Kies het aantal gewenste tickets.
  • Volg de vervolgstappen.

Vragen over de kaartverkoop? Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur bellen met 020 547 50 37.