Rondleidingen - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Rondleidingen

Op aanvraag

Deel:

Het Cobra Museum biedt verschillende typen rondleidingen aan. Er kan gekozen worden voor de traditionele kunsthistorische rondleiding door de collectie of thematentoonstelling, de unieke Slow Art Walk©, of een exclusieve rondleiding met een van onze conservatoren.
Natuurlijk zijn er rondleidingen voor basis onderwijs en het voortgezet onderwijs.

Wilt u meer informatie over een rondleiding of wilt u een rondleiding reserveren?
Neem dan contact op met onze coördinator
Tel.: 020-5475031
E-mail: activiteiten@cobra-museum.nl

Take it Slow, Take a Slow Art Walk©

Sommige museumrondleidingen nemen je in een sneltreinvaart mee door de kunstgeschiedenis en overstelpen je met zoveel informatie dat je er duizelig van wordt. Zo niet de unieke Slow Art Walk© van het Cobra Museum. Samen met de deelnemers lopen we in alle rust langs slechts enkele werken van de tentoonstelling. We vertellen niet al te veel maar stellen jou des te meer vragen. Wat zie je nu eigenlijk als je bereid bent om zonder voorkennis echt te kijken? Lang te kijken. Intens te kijken. Wat zie je zelf en wat zien je mede-‘Slow Art Walkers’? Onder begeleiding van een speciaal hiervoor getrainde ‘Visible Thinking’-rondleider bespreken we de werken. En zo nodig praten we nog even na onder het genot van een glas wijn.

Met je eigen groep een op maat gemaakte Slow Art Walk
Duur rondleiding: 1 uur exclusief nazit
Kosten: €92,50 per rondleiding excl. entree
Maximum aantal deelnemers: 15

Kunsthistorische rondleiding

Rondleidingen door de collectie of door de thematentoonstelling voor groepen

De ervaren museumdocenten van het Cobra Museum leiden jou en je gezelschap graag rond door het museum. Je kunt ervoor kiezen om alleen de opstelling van de vaste collectie te bekijken of om alleen een tijdelijke tentoonstelling te bezoeken. Natuurlijk kun je ook door het gehele museum worden rondgeleid! Maak kennis met de spontane, vindingrijke en fantasievolle kunst van CoBrA en verdiep je in de naoorlogse schilderkunst. Onze tijdelijke tentoonstellingen vinden altijd aansluiting op de CoBrA-beweging. Tegelijkertijd vormen ze een nieuwe, spannende invalshoek.

Duur rondleiding: 1 uur
Kosten: €92,50 per rondleiding excl. entree
Maximum aantal deelnemers: 15

Exclusieve tour met de conservator

Vanaf heden bieden we op aanvraag exclusieve tours met een van onze conservatoren aan. Tijdens deze rondleidingen kom je meer te weten over de collectie en de tentoonstellingen en worden er verhalen gedeeld over wat er achter de schermen van het museum gebeurt. Voor echte kunstliefhebbers die graag de diepte in gaan.

Duur rondleiding: 1 uur
Kosten: op aanvraag
Maximum aantal deelnemers: 15

Museumbezoek het onderwijs

Het Cobra Museum organiseert rondleidingen en diverse workshops voor alle groepen binnen onderwijs. Ook kunnen wij verdieping aanbrengen in thema’s die er in de lessen behandeld worden.

Onze ervaren museumdocenten nemen leerlingen en studenten mee door het museum. Door met elkaar en met de museumdocent de dialoog aan te gaan, verdiepen leerlingen en studenten zich in moderne- en hedendaagse kunst.

Klik hier voor meer informatie