Masterclass met Tyas Leeuwerink - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Masterclass met Tyas Leeuwerink

Woensdag 1 mei t/m vrijdag 3 mei

Deel:

Datum: woensdag 1 mei t/m vrijdag 3 mei
Tijd: iedere dag van 10:00 – 17:00 uur
Voor wie: iedereen vanaf 18 jaar die affiniteit heeft met kunst, zowel de jonge creatieveling als de geoefende maker
Voertaal: Nederlands
Kosten:
€185,- per deelnemer (incl. materialen en koffie/thee)
€135,- voor deelnemers tussen de 18 en 30 jaar geldt op vertoon van hun ID een speciaal kortingstarief
Reserveren: klik hier om tickets te reserveren

Ook dit jaar organiseert het Cobra Museum weer een driedaagse masterclass in samenwerking met Tyas Leeuwerink, met als centraal thema het persoonlijk manifest.

Persoonlijk manifest
Als maker herken je vast wel die intrinsieke motivatie om te creëren. Soms wakkert deze vlam vurig en soms staat deze op een lager pitje, maar wat je ook maakt en welke vorm je ook kiest, het zegt iets over jezelf en hoe jij je verhoudt tot de wereld waarin je leeft. Wat neem je daarvan in je op, wat spreekt je aan, waar reageer je op? 

Cobra
Het werk van de Cobra-kunstenaars is sterk verbonden met de tijd waarin ze leven, in de jaren vlak na de oorlog. In hun persoonlijke en collectieve zoektocht streven ze naar verandering binnen de kunst en de maatschappij. Hoe verhoud jij je tot de huidige tijd en samenleving en hoe geef jij vorm en inhoud aan je gedachten? Omgeven door de kunstwerken uit de Cobra-collectie en
de tentoonstelling Anton Corbijn – MOØDe ga je dit verder onderzoeken. 

Wat ga je doen?
In deze masterclass werk je zowel individueel als in groepsverband. Je hoofd wordt drie dagen lang aan het maken gezet en je wordt geprikkeld om te creëren en je open te stellen voor nieuwe ideeën. Je onderzoekt en ontleedt jouw overtuiging en zeggingskracht en kiest de uitdrukkingsvorm die daar het beste bij past. Het werken in het atelier in onze voordrachtzaal wordt afgewisseld met korte colleges waarin ruimte is voor feedback
. De masterclass wordt afgesloten met een gezamenlijke presentatie en een besloten borrel.

Over de docent
Tyas Leeuwerink (1989, Amsterdam) is kunstenaar en als docent verbonden aan diverse toonaangevende musea in Amsterdam, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Hij studeerde af aan de opleiding Docent Beeldende Vorming en behaalde de titel Master of Fine Arts aan de kunstacademie. Binnen zijn werk als kunstenaar zijn de werking van het creatieve proces, het moment van ingeving en het werken met licht en donker terugkerende thema’s. Hij maakt in zijn beeldend werk gebruik van diverse technieken, waaronder projectie en bewegend beeld. 

Praktische informatie
Deelnemers vinden hier het rooster.
Voor vragen kan je mailen naar activiteiten@cobra-museum.nl o.v.v. “Masterclass met Tyas”

Foto’s Tyas Leeuwerink: Remon Rijper