Masterclass Harmen Meinsma - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Masterclass Harmen Meinsma

Zondag 30 juni

Deel:

GenderBlender

Datum: zondag 30 juniTijdstip: 14.00 – 16.00
Kosten: Euro 30,- (exclusief museumentree)
Aanmelden: via deze link

Tijdens deze masterclass laat Harmen Meinsma je kennismaken met de magische wereld van de (portret)fotografie. Samen bekijken jullie eerst de tentoonstelling Diana Blok – I challenge you to love me en neemt hij je onder andere mee langs de serie foto’s ‘Adventures in Cross-Casting’.
Daarna leer je meer over de verschillende aspecten en rollen die bij het maken van een intrigerende portretfoto horen. Tijdens de masterclass ga je natuurlijk ook zelf aan de slag en kruip je in de huid van de fotograaf, de stylist en natuurlijk de geportretteerde. “We were born naked and the rest is drag.” Is een zin die populair werd gemaakt door de legendarische dragartiest RuPaul. Voor deze masterclass kijken we naar de performatieve aspecten van gender en wordt je aangemoedigd om eens in een andere huid te kruipen.

Over Harmen Meinsma
Harmen Meinsma groeide op in een klein dorpje in Friesland waar hij met zijn oma woonde. In zijn tienerjaren kreeg hij zijn eerste camera. Fotografie stelde hem in staat om onconventionele schoonheid vast te leggen, te vieren en daarmee een plek in de wereld te veroveren voor zichzelf en zijn vrienden.

Harmen wordt geïnspireerd door mensen die niet in een conventionele mal passen. Hij fotografeert mensen van wie de identiteitsuitdrukking niet slechts een voorkeur is, maar voor wie het noodzakelijk is zichzelf expressief te stylen. Deze viering van het eigenzinnige, het unieke en het flamboyante kenmerkt zijn beeldtaal. “In mijn werk richt ik de schijnwerpers op de buitenbeentjes en paradijsvogels in deze wereld en maak ik er iconen van.”

Harmen Meinsma behaalde in 2017 zijn BA-diploma aan de Willem de Kooning academie, met als specialisatie fotografie. Zijn werk is geëxposeerd in New York tijdens Photoville en in de Kunsthal Rotterdam. Daarnaast is zijn werk gepubliceerd in FD Persoonlijk, NRC, Vogue Italia en Volkskrant Magazine. Harmen woont momenteel in Rotterdam.