BA-DUM-TSS! - Cobra Museum voor Moderne Kunst

BA-DUM-TSS!

Woensdag 13 maart

Deel:

Muziekworkshop Improvisatie en Samenspel

Datum: woensdag 13 maart
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Kosten: gratis (exclusief museumtoegang) 
Aanmelden:
kan via deze link
Groep: maximaal 15 deelnemers
Voor: kinderen van 6 tot 10 jaar

Tijdens deze swingende workshop laat Rikkert Beek je kennismaken met de magische wereld van de muziek!

Je leert over ritme, melodie en leert muziek maken met instrumenten als het houtblok, de xylofoon en een ritme ei. Tijdens de workshop ga je natuurlijk vooral zelf aan de slag, niet alleen met muziek maken maar ook met zelf muziek bedenken. Door muziek worden emoties en stemmingen uitgedrukt. Bijvoorbeeld emoties van jezelf. Wist je dat muziek was voor de Cobra kunstenaars ook heel belangrijk was? Ze luisterden muziek uit alle windstreken, brachten hun eigen nummers uit en schilderden al luisterend naar de nieuwste jazzmuziek.
Tijdens deze workshop word je aangemoedigd om de muziek-kunstenaar in jezelf te vinden!
De workshop is voor alle niveaus toegankelijk: van kinderen die al eens met muziek in aanraking zijn gekomen tot de eerste keer muziek maken.

Rikkert Beek groeide op in Amsterdam Oost en kwam door zijn familie al vroeg in aanraking met kunst. Al vanaf jonge leeftijd kreeg hij muziekles, onder andere van zijn vader die al 40 jaar muziekleraar is op diverse basisscholen in Amsterdam.
Naast de klassieke muziek ontdekte Rikkert improvisatie, compositie, jazz, soul, pop en rock. Zijn muzikale inspiratiebronnen zijn te vinden in muziek waaruit vrijheid en eigenzinnigheid blijkt.
Rikkert Beek studeerde zowel kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam als muziektheorie aan de Dutch School of Popular Music. Zijn originele muziek is oa. uitgebracht op Spotify en heeft hij opgetreden in zalen als de Paradiso, Melkweg, Tolhuistuin en het Patronaat.

Voor de workshop is het niet nodig om eigen muziekinstrumenten mee te nemen, mag wel (op eigen risico).

 


Foto: Evgeny Astapov