Winnaars Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Winnaars Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Vrijdag 24 mei

Deel:

Op 24 mei zijn de winnaars van de fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen feestelijk bekendgemaakt. Samen met de jury en Kinderburgemeester Milanka reikte Wethouder Stadspromotie en Economische Zaken Adam Elzakalai de prijzen uit. De winnende en genomineerde foto’s zijn nu te bewonderen in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. 

In het voorjaar, wanneer de natuur in Amstelveen op haar mooist is, organiseerde Visit Amstelveen in samenwerking met Canon de fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen. Meer dan 500 inzendingen van natuurfoto’s, gemaakt tijdens ontdekkingstochten door polders, parken en het Amsterdamse Bos, kwamen binnen.  

Wethouder Adam Elzakalai benadrukte het doel van de wedstrijd: “We wilden met Visit Amstelveen de prachtige natuur van onze stad onder de aandacht brengen, zodat zowel bezoekers als inwoners hier nog meer van kunnen genieten. De respons was overweldigend met meer dan 500 inzendingen en ruim 850 stemmen voor de publieksprijs. Ik ben trots op de schitterende foto’s van zowel de winnaars als de genomineerden.” 

De Winnaars
De winnaars uit de categorieën ‘volwassenen’ en ‘kinderen t/m 12 jaar’ zijn gekozen door een vakjury bestaande uit Bas Meelker (landschapsfotograaf), Tom Zwerver (producer natuureducatie Amsterdamse Bos) en Moïsha Kruijer (collectiebeheerder Cobra Museum voor Moderne Kunst). Daarnaast zijn er twee publiekswinnaars gekozen.  

Winnaars Juryprijs:
Volwassenen: Ditsy Kulk
Kinderen t/m 12 jaar: Anushree Prakash 

Winnaars Publieksprijs:
Volwassenen: Charlotte Brand
Kinderen t/m 12 jaar: Arya Arici 

Expositie in het Cobra Museum
De expositie vindt plaats in de Voordrachtszaal van het Cobra Museum voor Moderne Kunst en is te zien tot en met zondag 16 juni. Op woensdagen is de tentoonstelling gratis te bezoeken voor Amstelveners.