Wegens ombouw museum tijdelijk gesloten t/m 1 juni - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Wegens ombouw museum tijdelijk gesloten t/m 1 juni

Tijdelijk gesloten t/m 1 juni

Deel:

Op dit moment is het museum tijdelijk gesloten vanwege de ombouw naar drie nieuwe tentoonstellingen. Op 2 juni opent het museum weer de deuren. Vol met nieuwe kunst en bijzondere verhalen.

Jean-Michel Basquiat, Zonder titel, 1982, Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam c/o Pictoright 2023

Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat.
Deze tentoonstelling vormt het hoogtepunt van het jubileumjaar waarin we de 75e verjaardag van de internationale Cobra-beweging (1948 – 1951) vieren! Een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst en een unieke kans om deze revolutionaire en inspirerende werken van dichtbij te bekijken. Bekijk de vele grote namen die samen komen in deze bijzondere tentoonstelling.

 

Pablo Picasso, Mains tenant un Poisson A.R.214, 1953, Collectie Serra, Mallorca, c/o Pictoright 2022

De andere Picasso. Terug naar de bron.
Het jaar 2023 markeert ook de 50ste sterfdag van een van de beroemdste kunstenaars uit de 20ste eeuw en daar wordt in Frankrijk en Spanje groots bij stil gestaan. Ook het Cobra Museum besteedt er met deze tentoonstelling aandacht aan.

Toverfee valt coronavirus aan, Whanzi (5 jaar), 2020

Alle kinderen kunstenaar
Een selectie van 42 kindertekeningen zijn te zien in de museumzalen. De tekeningen zijn verzameld tussen 1983 en 2021 door kunstpedagoog Annefie van Itterzon en zijn afkomstig van 40 kinderen uit 10 verschillende landen. Acteur, schilder en kunstprogrammamaker Jeroen Krabbé heeft als gastconservator 40 kindertekeningen geselecteerd die een prachtig beeld geven van hoe kinderen wereldwijd tekenen.