Verwoorden-Verklanken-Verbeelden-Verwerken - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Verwoorden-Verklanken-Verbeelden-Verwerken

zaterdag 22 okt 2022 t/m zondag 8 jan 2023

Deel:

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst en Stichting Kanker in Beeld slaan de handen ineen en presenteren samen de expositie Verwoorden-Verklanken-Verbeelden-Verwerken in het museum. Deze zal te zien zijn van 22 oktober t/m 8 januari in onze Voordrachtzaal.

Binnen deze expositie vind je werken van personen die geconfronteerd zijn met kanker met daarbij een persoonlijke toelichting. Deze werken zijn niet alleen interessant voor mensen die zelf te maken hebben met kanker, maar iedereen zal de kracht, schoonheid en intimiteit kunnen waarderen. Het ging bij de selectie in ieder geval niet om ‘gelikte’ beelden, maar om werken die spreken en je raken. En dat doen ze. Stuk voor stuk.

De getoonde werken zijn gemaakt in de Beelden voor je Leven ateliers van Stichting Kanker in Beeld in Nederland. Kanker heeft niet alleen grote impact op het lichaam, maar ook op de geest. De diagnose kanker zet voor de patiënt en diens naasten de wereld op zijn kop. Gevoelens van woede, verdriet, angst en hoop wisselen elkaar in snel tempo af. In een Beelden voor je Leven atelier ervaren mensen dat zij niet alleen met woorden hun gevoelens en gedachten kunnen verbeelden, maar ook door creatief bezig te zijn. Het gaat niet om ‘kunst maken’, maar om uitdrukking te geven aan wat er van binnen speelt, precies zoals je je op dat moment voelt.

Stichting Kanker in Beeld ontwikkelt, faciliteert en financiert creatieve en beeldende initiatieven waarbij de verwerking van kanker centraal staat. In 2022 bestaat de stichting 25 jaar. De activiteiten zijn gericht op (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Creatieve expressie is een aanvullende ondersteuning op reguliere behandeling en psychosociale nazorg en levert daarmee een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven. Zie voor meer informatie ook www.kankerinbeeld.nl.