Verwoorden-Verklanken-Verbeelden-Verwerken - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Verwoorden-Verklanken-Verbeelden-Verwerken

zaterdag 22 okt 2022 t/m zondag 8 jan 2023

Deel:

Een expositie van Stichting Kanker in Beeld in samenwerking met het Cobra Museum voor Moderne Kunst

Stichting Kanker in Beeld bestaat 25 jaar en dat vieren we met deze expositie. Kanker in Beeld ontwikkelt, faciliteert en financiert creatieve en beeldende initiatieven, waarbij de verwerking van kanker centraal staat. De activiteiten zijn gericht op (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en vinden in het hele land plaats.

Kanker heeft niet alleen grote impact op het lichaam, maar ook op de geest. De diagnose zet voor de patiënt en diens naasten de wereld op zijn kop. Gevoelens van woede, verdriet, angst en hoop wisselen elkaar in hoog tempo af. Creatieve expressie is een aanvullende ondersteuning op de reguliere behandeling en psychosociale nazorg en levert daarmee een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven.

Deze expositie is niet alleen interessant voor mensen die zelf te maken hebben met kanker. De kracht, schoonheid en intimiteit van deze werken is universeel en kan daarom tot ieders verbeelding spreken.

Alle werken zijn gemaakt in de Beelden voor je leven ateliers van Stichting Kanker in Beeld. In deze ateliers ervaren mensen dat zij niet alleen met woorden hun gevoelens en gedachten kunnen uitdrukken, maar ook door creatief bezig te zijn. Bij de samenstelling van deze expositie ging het niet om ‘gelikte’ werken, maar juist om werken die raken en aanspreken. En dat doen ze stuk voor stuk. Het gaat niet om ‘kunst maken’, maar om uitdrukking geven aan wat er van binnen speelt, precies zoals het op dat moment voelbaar is. Daarover komen de makers in een persoonlijk geschreven toelichting bij ieder werk zelf aan het woord.

Stichting Kanker in Beeld wenst je een warme ontmoeting toe met onze deelnemers, via hun kunst.

Benieuwd of Beelden voor je leven ook iets voor jou is? Kijk op de website voor een atelier bij jou in de buurt. Je bent altijd van harte welkom om het eens te proberen.