Crescente | Drie visies op groei

Crescente | Drie visies op groei

zaterdag 10 dec 2022 t/m donderdag 12 jan 2023

Deel:

In samenwerking met drie leerlingen van het Keizer Karel College, organiseert het Cobra Museum voor Moderne Kunst de expositie Crescente | Drie visies op groei, gemaakt door Julia Kemp, Lisa le Grand en Appel Toussaint. De expositie werd geopend door wethouder Herbert Raat op zaterdag 10 december 2022.  

 

Crescente-logo wit

Crescente | drie visies op groei
De expositie
Crescente is voor de leerlingen van het Keizer Karel College onderdeel van hun profielwerkstuk, een groot onderzoek ter afsluiting van hun laatste middelbare schooljaar. De vraag die daarin centraal staat is hoe je een bekend beeldend kunstenaar wordt in Amstelveen: hoe verwerf je inkomen, hoe organiseer je een expositie en wat is de impact van sociale media op de bekendheid van een beeldend kunstenaar? Om antwoorden te vinden op deze hoofdvragen organiseren zij, naast een literatuuronderzoek, deze expositie. Het werk dat de jonge makers laten zien gaat in op het thema groei gezien vanuit verschillende perspectieven, namelijk plantengroei in combinatie met identiteit, body positivity en onderbewustzijn. Dit thema wordt gepresenteerd in de vorm van schilderijen, foto’s en mode. De expositie is te zien t/m donderdag 12 januari 2023. 

Cobra Academy
Deze expositie is tevens een preview op de Cobra Academy, een initiatief waarmee het Cobra Museum aan jonge mensen tussen de 17 en 25 jaar uit Amstelveen de kans biedt om van het museum hún plek te maken. Een jaar lang leren de leden van de Academy van binnenuit hoe het museum werkt. Tevens krijgen zij de kans om evenementen te bedenken en te organiseren. Lisa, Julia en Appel zijn de eerste leden van de Cobra Academy 2023.
 

Houd jij van kunst? En heb je zin om samen met je vrienden evenementen te organiseren? Meld je dan aan voor de Cobra Academy  

Toegang: de expositie is voor genodigden en leerlingen gedurende de gehele periode gratis te bezoeken op vertoon van de uitnodiging of de leerlingenpas van het KKC aan de kassa.