Cobra Kindermuseum #2 - Museum Cobra

Cobra Kindermuseum #2

maandag 16 sep 2024 t/m donderdag 31 okt 2024

Deel:

Het Cobra Kindermuseum is een unieke tentoonstelling dat laat zien hoe kinderen hun ideeën rondom een eigen gekozen thema verbeelden. Een viering van de grenzeloze verbeelding! 

Na een aantal voorbereidende lessen op school, op basisscholen Het Palet en de Bloeiwijzer in Amstelveen, is er door kinderen zelf een thema gekozen voor deze tweede editie van het Kindermuseum. Aan de hand van dit thema zijn ruim 35 kinderen, samen met begeleidende kunstenaars, Annet Breure en Julia dos Santos Baptista, creatief aan de slag gegaan met het verbeelden van hun ideeën rondom dit thema. Ze kregen telkens een nieuwe beeldende techniek aangereikt en ze leerden woorden te geven aan wat ze maakten en hun ideeën daarover. De begeleidende kunstenaars luisterden naar hun verhalen en maakten daarmee een prachtige audiotour bij deze tentoonstelling.

 

Cobra Kindermuseum
Het Cobra Kindermuseum is een plek waar kinderen inspraak krijgen in wat er in een museum te zien en te beleven is. Hun eigen plek om dat te realiseren. De kinderen maken kennis met Museum Cobra, het Cobra gedachtengoed, het ontwerpproces van hun eigen museum en uiteindelijk de creatieve uitvoering ervan in de vorm van een heuse expositie in het museum. Het Cobra Kindermuseum wordt opgebouwd, feestelijk geopend en de kinderen verzorgen zelf een rondleiding door hun eigen museum.  

Dit is de tweede editie van het Cobra Kindermuseum. Start van deze tweede editie waren voorbereidende lessen op school, waarin vragen als ‘Wat is een museum?’ en ‘Waar zou een museum over moeten gaan?’ centraal stonden. Via een intensieve, 4-daagse workshop, werden de kinderen meegenomen in een creatief maakproces dat uitmondde in deze tentoonstelling met een eigen audiotour. 

Ook deze tweede editie van het Cobra Kindermuseum is ontwikkeld en begeleid door kunstenares en beeldend docent Júlia dos Santos Baptista en Annet Breure, verhalenverzamelaar en -verteller. Zie voor meer informatie www.plantenverhalen.nl/florafantastica