Cobra 75: Grenzeloos en vrij - Cobra Museum voor Moderne Kunst

vrijdag 2 jun 2023 t/m zondag 8 okt 2023

Deel:

2 juni – 8 oktober 2023

In 2023 vormt de 75e verjaardag van de internationale Cobra-beweging (1948 – 1951) de aanleiding voor het Cobra Museum om werk van Appel, Constant, Corneille, Jorn samen met Picasso, Beckmann, Basquiat, Munch tot hedendaagse kunstenaars als Jonathan Meese en Cecily Brown bij elkaar te brengen in Amstelveen.

Karel Appel, Le Regard, 1950, bruikleen Collectie ABN AMRO ©Pictoright 2022

Het toont de nauwe verwantschap van Cobra met de vrije expressieve werkwijze van kunstenaars door de jaren heen. Zo’n 150 schilderijen, sculpturen, werken op papier, foto’s en keramiek benadrukken het universele karakter van Cobra. Het publiek wordt uitgenodigd om het werk van een groot aantal Cobra-kunstenaars te vergelijken en verbanden te leggen met verwante kunstenaars die vóór, gelijktijdig of daarna werkten.