Tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen - Museum Cobra

Tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen

Vanaf 1 juli 2022

Deel:

In het Cobra Museum voor Moderne Kunst en Museum JAN zijn vanaf 1 juli 2022 de kunstschatten van de Gemeente Amstelveen te zien in de tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen – de gemeentelijke kunstcollectie.

Verzameld voor Amstelveen

De afgelopen zeventig jaar heeft de gemeente een toonaangevende beeldende kunstcollectie opgebouwd. Deze veelzijdige collectie wordt nu voor het eerst gepresenteerd voor het publiek en is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Amstelveen. Deze tentoonstelling is te zien vanaf 1 juli t/m 25 september.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst toont een selectie van werken uit de depots van de gemeente Amstelveen. Zowel nationaal bekende als regionaal beminde kunstenaars zijn vertegenwoordigd: van Eugène Brands tot Jaap Egmond en van Melanie Bonajo tot Gerard Schäperkötter. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het kunstbeleid van de gemeente: welke kunst is er door de jaren heen op welke manieren in de collectie gekomen, en wat is de visie voor de toekomst?

Het Cobra Museum laat daarnaast een hedendaagse reflectie op de gemeentelijke kunstcollectie zien. Studio Johannes Verwoerd heeft door middel van augmented reality een digitaal depot gecreëerd waarin je de kunstwerken uit de collectie kunt zien die niet in het museum tentoongesteld zijn.