Tentoonstelling Corneille 100 - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Tentoonstelling Corneille 100

Vanaf 3 juli 2022

Deel:
De 100ste geboortedag van Corneille wordt vanaf zondag 3 juli feestelijk gevierd met een speciale tentoonstelling in het Cobra Museum. Hierin zullen een aantal van zijn belangrijkste werken worden getoond.
De presentatie van deze bijzondere collectie is te zien vanaf 3 juli 2022 tot en met 20 november 2022 in het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen.
Corneille, Fete Nocturne, 1950, langdurige bruikleen particuliere collectie, c/o Pictoright 2022

Corneille is een grote naam binnen de kunststroming CoBrA en bekend bij het grote publiek vanwege zijn herkenbare en bijzondere werken. 3 juli aanstaande is zijn 100ste geboortedag en dat is reden voor het Cobra Museum om Corneille in het zonnetje te zetten met een bijzondere verzameling van zijn kunstwerken.

Eén van Nederlands bekendste kunstenaars wordt in het Cobra Museum uitgelicht met een collectiepresentatie waarin verscheidene facetten uit zijn leven aan bod komen.
De tentoonstelling is door gastconservator Brenda Zwart samengesteld en heeft als uitgangspunt de collectie van het Cobra Museum, aangevuld met een aantal particuliere bruiklenen waarvan sommige hier voor het eerst getoond worden. Corneilles kunstenaarschap is opgedeeld in vier tijdvlakken, daarbij ligt het zwaartepunt op zijn Cobra-periode.

De tentoonstelling is te zien vanaf 3 juli 2022 t/m 20 november 2022 in het Cobra Museum voor Moderne Kunst.