Onze zalen

Expositieruimte begane grond

De begane grond van het museum bestaat uit verschillende ruime tentoonstellingszalen: de Waterzaal, de entreeruimte, de museumwinkel, de Voordrachtzaal, de Zentuin en de garderobe.

Begane grond:
890 m2
Receptie/feest: 450
Diner: 200
Theater: 200

 


Begane Grond: Waterzaal

De Waterzaal is een lichte ruimte met hoge ramen en uitzicht op de vijver. Deze zaal wordt veel gebuikt voor bijeenkomsten. Een receptie of borrel tussen de kunst, een modeshow, lezing, of productpresentatie met eigentijdse schilderijen en objecten als decor: De Waterzaal voegt een extra dimensie toe aan elk evenement. Een omgeving die inspireert en bezoekers laat kennismaken met andere culturen en verrassende kunstobjecten en schilderijen. Voor grotere bijeenkomsten kunnen de overige ruimtes van de begane grond bij de Waterzaal worden betrokken.

Waterzaal:
250 m2
Theater: 120
Diner: 120
Receptie: 200
Carre: 40

Waterzaal
Waterzaal

 


Begane Grond: Voordrachtzaal

Direct naast de ingang van net museum ligt de voordrachtzaal. Een moderne zaal met daglicht. In deze zaal is altijd een schilderijententoonstelling te zien. De Voordrachtzaal is op alle dagen van de week beschikbaar voor besloten evenementen. De zaal is afsluitbaar en standaard av apparatuur is aanwezig; de zaal is goed te verduisteren.

Voordrachtzaal:
183 m2
Capaciteit:
Theater: 150
Receptie 170
Diner sit down: 70
Carre: 50

Voordrachtzaal
Voordrachtzaal

 


Begane Grond: Entreegebied en Zentuin

In het midden van het museum bevindt zich een ronde, glazen binnentuin die weliswaar niet toegankelijk is maar wel van alle kanten bekeken kan worden. Deze Japanse Zentuin, een beeldentuin, is door Shinkichi Tajiri speciaal voor het Cobra Museum ontworpen. De stalen beelden en het grindpatroon vormen tezamen een Haiku die naar de elementen aarde, water en lucht verwijst. Dit is het centrale punt van het museum en van de begane grond. Hier bevinden zich de ontvangstbalie, garderobe en museumwinkel. Een goede plek voor een receptie of borrel, maar ook voor bijvoorbeeld de registratie van je gasten en koffie ontvangst voor aanvang van een bijeenkomst of borrel na afloop.

Entree
Zen beeldentuin (niet toegankelijk)

 


Museum Cafe

Museum Cafe:
90m2
Capaciteit diner: 50
Receptie: 85
Theater: 50
Carre: 30

Uitkijkend op de fontein die Karel Appel speciaal voor het Cobra Museum ontwierp, genieten museumbezoekers hier van een heerlijke kop koffie en van een goede lunch of huisgemaakte appeltaart. Want de horeca en catering in het Cobra Museum die doen we zelf. Alles komt vers uit eigen keuken. We kunnen aan veel wensen voldoen: van vers gemaakte borrelhapjes en taart tot buffetten en diners. Voor grote diners werken we met verschillende chefkoks of externe cateraars. Voor kleine borrels of diners is het museum café elke dag van de week beschikbaar.

Museum café

 


Expositieruimte eerste etage

De Expositieruimte op de eerste etage is een bijzondere, eigentijdse ruimte met lichte hoge plafonds. Iedere expositie heeft een eigen indeling en vormgeving, waardoor deze zaal regelmatig van uitstraling verandert.

Eerste etage:
1125m2
Theater: 350
Diner: 200
Receptie: 500

Diner eerste etage
Theateropstelling eerste etage

 


Boardroom

Een aparte vergaderzaal op de tweede etage met daglicht aan de ene kant en zicht op de expositieruimte  aan de andere kant. Een besloten ruimte voor vergaderingen, workshops of trainingen, met de inspirerende omgeving van het museum binnen handbereik. Deze zaal kan op alle dagen van de week worden gebruikt voor bijeenkomsten.

Boardroom:
Carre: 20
Theater: 40

 


Mogelijkheden

Ook als het museum geopend is, van dinsdag tot en met zondag, zijn er veel mogelijkheden om je evenement bij ons te laten plaatsvinden. De Voordrachtzaal en de Boardroom zijn op alle dagen van de week beschikbaar voor besloten evenementen. Alle avonden van de week is het Museumcafe te huur. Op maandag en elke dag vanaf 17:00 kun je je evenement exclusief in het museum houden terwijl er niemand anders aanwezig is. In sommige gevallen is het mogelijk het hele museum voor een of meer dagen af te huren. Neem contact met ons op, we vertellen je er graag over.

Bereikbaarheid
Het Cobra Museum is uitstekend bereikbaar en parkeren is geen probleem. Het gebouw ligt vlak bij afslag S108 van de A9 bij Amsterdam en de auto kun je zeer gemakkelijk kwijt in een van de twee garages vlak naast ons gebouw met in totaal 1500 parkeerplaatsen. Uitrijkaarten zijn beschikbaar om aan je gasten mee te geven.

Het Cobra Museum ligt direct aan busstation Amstelveen, de bus brengt je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar het Stadshart Amstelveen. Het Amsterdamse Bos is om de hoek, via een prachtig bosrijk fietspad ben je met de fiets binnen een half uur vanuit Amsterdam bij ons museum.

Catering
Als een van de weinige musea in Nederland hebben wij de catering in eigen beheer. Dat betekent dat we veel ervaring hebben met het verzorgen van eten en drinken bij evenementen en dat alles wat we serveren vers uit eigen keuken komt. We kunnen snel en flexibel werken en aan veel wensen voldoen. Voor de formelere sit down diners werken we samen met chef-koks of externe cateraars die garant staan voor topkwaliteit.  We denken graag met je mee, ook over de catering!

Techniek
We hebben eigen technici in huis die de audio-visuele kant van je bijeenkomst tot in de puntjes verzorgen. Als je wilt is er de hele dag iemand aanwezig om bij te springen of standby te staan. Als we het niet zelf in huis hebben, dan huren we het voor je in. Er is een goed wifi netwerk aanwezig.

Bel of mail ons!
zaalverhuur@cobra-museum.nl
020 547 5051