Onze zalen - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Onze zalen

Expositieruimte begane grond

De begane grond van het museum bestaat uit verschillende ruime tentoonstellingszalen: de Waterzaal, de entreeruimte, de museumwinkel, de Voordrachtzaal, de Zentuin en de garderobe.

Begane grond:
890 m2
Receptie/feest: 450
Diner: 200
Theater: 200

 


Begane Grond: Waterzaal

De Waterzaal is een lichte ruimte met hoge ramen en uitzicht op de vijver. Deze zaal wordt veel gebuikt voor bijeenkomsten. Een receptie of borrel tussen de kunst, een modeshow, lezing, of productpresentatie met eigentijdse schilderijen en objecten als decor: De Waterzaal voegt een extra dimensie toe aan elk evenement. Een omgeving die inspireert en bezoekers laat kennismaken met andere culturen en verrassende kunstobjecten en schilderijen. Voor grotere bijeenkomsten kunnen de overige ruimtes van de begane grond bij de Waterzaal worden betrokken.

Waterzaal:
250 m2
Theater: 120
Diner: 120
Receptie: 200
Carre: 40

Waterzaal
Waterzaal

 


Begane Grond: Voordrachtzaal

Direct naast de ingang van net museum ligt de voordrachtzaal. Een moderne zaal met daglicht. In deze zaal is altijd een schilderijententoonstelling te zien. De Voordrachtzaal is op alle dagen van de week beschikbaar voor besloten evenementen. De zaal is afsluitbaar en standaard av apparatuur is aanwezig; de zaal is goed te verduisteren.

Voordrachtzaal:
183 m2
Capaciteit:
Theater: 150
Receptie 170
Diner sit down: 70
Carre: 50

Voordrachtzaal
Voordrachtzaal

 


Begane Grond: Entreegebied en Zentuin

In het midden van het museum bevindt zich een ronde, glazen binnentuin die weliswaar niet toegankelijk is maar wel van alle kanten bekeken kan worden. Deze Japanse Zentuin, een beeldentuin, is door Shinkichi Tajiri speciaal voor het Cobra Museum ontworpen. De stalen beelden en het grindpatroon vormen tezamen een Haiku die naar de elementen aarde, water en lucht verwijst. Dit is het centrale punt van het museum en van de begane grond. Hier bevinden zich de ontvangstbalie, garderobe en museumwinkel. Een goede plek voor een receptie of borrel, maar ook voor bijvoorbeeld de registratie van je gasten en koffie ontvangst voor aanvang van een bijeenkomst of borrel na afloop.

Entree
Zen beeldentuin (niet toegankelijk)

 


Museum Cafe

Museum Cafe:
90m2
Capaciteit diner: 50
Receptie: 85
Theater: 50
Carre: 30

Uitkijkend op de fontein die Karel Appel speciaal voor het Cobra Museum ontwierp, genieten museumbezoekers hier van een heerlijke kop koffie en van een goede lunch of huisgemaakte appeltaart. Want de horeca en catering in het Cobra Museum die doen we zelf. Alles komt vers uit eigen keuken. We kunnen aan veel wensen voldoen: van vers gemaakte borrelhapjes en taart tot buffetten en diners. Voor grote diners werken we met verschillende chefkoks of externe cateraars. Voor kleine borrels of diners is het museum café elke dag van de week beschikbaar.

Museum café

 


Expositieruimte eerste etage

De Expositieruimte op de eerste etage is een bijzondere, eigentijdse ruimte met lichte hoge plafonds. Iedere expositie heeft een eigen indeling en vormgeving, waardoor deze zaal regelmatig van uitstraling verandert.

Eerste etage:
1125m2
Theater: 350
Diner: 200
Receptie: 500

Diner eerste etage
Theateropstelling eerste etage

 


Boekerij

Een aparte vergaderzaal op de tweede etage met daglicht aan de ene kant en zicht op de expositieruimte aan de andere kant. Een besloten ruimte voor vergaderingen, workshops of trainingen, met de inspirerende omgeving van het museum binnen handbereik. Deze zaal kan op alle dagen van de week worden gebruikt voor bijeenkomsten.

Boardroom:
Carre: 20
Theater: 40
Diner: 35
Receptie: 60

 


Bel of mail ons!
zaalverhuur@cobra-museum.nl
020 547 5051