Meer Mexico - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Meer Mexico

Het jaar rond

Deel:

2021 mag met recht een Mexico jaar worden genoemd: behalve in Amstelveen kan men namelijk ook in Leiden en Assen terecht voor grote Mexico-gerelateerde tentoonstellingen. De kick off van het Mexico jaar vindt plaats in Amstelveen, waar men kan genieten van Kahlo’s intrigerende werken, maar ook van werken van haar tijdgenoten en levenspartner Diego Rivera. Dit najaar steelt Frida Kahlo de show in Assen. Het Volkenkundig Museum in Leiden toont prachtige objecten van de Azteken. Zowel Kahlo als Rivera zijn geïnspireerd door de Meso Amerikaanse culturen. Ze lieten zelfs een model van een Azteekse tempel bouwen op de binnenplaats van hun huis (The Blue House in Coyoacán, Mexico-Stad, nu een museum).

Dit najaar: Viva la Frida! in Assen
Van 10 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 presenteert het Drents Museum in Assen de grote kunsttentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo. In de tentoonstelling is een unieke combinatie van Kahlo’s kunst én persoonlijke voorwerpen te zien, een wereldprimeur: de collectie schilderijen, tekeningen en foto’s uit Museo Dolores Olmedo én de collectie persoonlijke bezittingen (kledingstukken, sieraden, korsetten, foto’s) uit Museo Frida Kahlo.

Azteken in Leiden
De Azteken: één van de iconische beschavingen uit de wereldgeschiedenis. Bouwers van kolossale piramides en een rijk dat grote delen van Midden-Amerika omvatte. Precies 500 jaar geleden werd dit grote rijk vernietigd door enkele honderden Spaanse kolonisten en hun inheemse geallieerden. Dit historische feit is de aanleiding voor de internationale tentoonstelling die vanaf 6 augustus tot en met 20 februari 2022 Museum Volkenkunde Leiden aandoet. Er zijn volop unieke topstukken uit internationale musea, zelfs voorwerpen die nog niet eerder buiten Mexico te zien zijn geweest. De expositie is geschikt voor jong en oud. In het Aztekenlab kun je dagelijks terecht voor afwisselende opdrachten en speciaal voor families is er bovendien een interactieve kinderlijn met de slang Coatl als gids.