Internationale Vrouwendag - Museum Cobra

Internationale Vrouwendag

8 maart 2022

Deel:

Women up!

Het Cobra Museum pakt op Internationale Vrouwendag uit met een inspirerende middag met yoga, een lezing door fotograaf Diana Blok, een bezoek aan de tentoonstelling Clandestien: het lichaam centraal en een borrel. De middag zal geopend worden door wethouder Floor Gordon (o.a. Emancipatie en Discriminatie).

Diana Blok, Family, 1992.

Programma

14.30 – 15.00 uur Inloop
15.00 – 15.10 uur Opening door wethouder Floor Gordon (o.a. Emancipatie en Discriminatie)
15.10 – 15.55 uur Yoga
16.00 – 16.45 uur Lezing Diana Blok
16.45 – 17.15 uur Bezoek tentoonstelling
17.15 – 18.00 uur Borrel

Toegang tot dit evenement is gratis, reserveer wel uw kaartje vooraf.

Reserveer hier

Yoga
Altijd al eens yoga willen doen tussen de kunst? Op Internationale Vrouwendag organiseert het Cobra Museum in samenwerking met Amstelveen Sport een ontspannende en voor iedereen geschikte yogales in de tentoonstellingsruimte. Regio Amstelland koos als thema voor Internationale Vrouwendag ‘Herstel doe je samen’. In de yogales ligt dan ook de nadruk op lekker in je vel zitten, ademhaling en het rekken van spieren. Deelname aan de les kan in je gewone (niet al te strak zittende) kleding en ervaring is niet vereist. Als je in het bezit bent van een eigen yogamat kun je deze meenemen, wij zorgen voor een plekje om deze achter te laten tijdens de rest van de middag. Hiernaast zijn er ook bij ons een aantal matten beschikbaar of kan de yoga vanaf een stoel gedaan worden.

Lezing Diana Blok
Fotograaf Diana Blok vertelt naar aanleiding van de tentoonstelling Clandestien over haar werk. Als kunstenaar en feministe zag zij in de afgelopen 45 jaar de blik op de vrouw én de man veranderen, maar droeg zij hier zelf ook actief aan bij met haar werk. Wat we mooi en lelijk vinden aan een lichaam begon te verschuiven en taboes werden verbroken of gecreëerd. In haar fotografie en videowerken onderzoekt Diana Blok de rollen die een mens aan kan nemen, maar ook de kloof tussen het ideaal van gelijkwaardigheid en de weerbarstige praktijk. Wanneer ben je man of vrouw en waar bevindt zich de ruimte tussen beide? En in hoeverre zijn wij geconditioneerd om iets juist als mannelijk of vrouwelijk te zien?

Tentoonstellingsbezoek en borrel
Tot slot is er ruimte om de tentoonstelling te bezoeken en wordt de middag afgesloten met een borrel.

Internationale Vrouwendag 2022 in Amstelveen
Internationale Vrouwendag 2022 ofwel International Women’s Day valt dit jaar op dinsdag 8 maart en wordt in Amstelveen in de week van 6 t/m 11 maart gevierd. Traditiegetrouw kiest de organisatie in Amstelveen voor een eigen campagnethema. Dit jaar is dat #RecoverReconnect en #HerstelDoeJeSamen met inachtneming van het internationale thema #BreakingTheBias. In de week van zondag 6 t/m vrijdag 11 maart organiseren initiatiefnemers vanuit diverse locaties lezingen, sportactiviteiten en gelukswandelingen die in het teken staan van Internationale Vrouwendag en herstel. Deelnemende organisaties zijn naast het Cobra Museum, Stadsdorp Elsrijk, Buurtkamer KKP, MOC Participe, AmstelveenSport, Libris Venstra en Bibliotheek Amstelland.

Over het programma leest u meer via deelnemende organisaties en op facebook @VrouweninAmstelland.

Internationale Vrouwendag in het Cobra Museum kwam tot stand in samenwerking met Vrouwen in Amstelland en Amstelveen Sport.