Crossover in Amstelveen: P60 x Cobra - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Crossover in Amstelveen: P60 x Cobra

Lees meer

Deel:

Muzikaal talent laat zich inspireren door Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution

Talentontwikkeling en inspiratie komen samen in de samenwerking tussen poppodium P60 en het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Geïnspireerd door de huidige tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution heeft zangeres en theatermaker Lakshmi een track gemaakt met lokale kleinkunstenares Deborah.

v.l.n.r. Lakshmi Swami Persaud, Deborah en Dries Bijlsma

De samenwerking tussen Lakshmi en Deborah resulteert in het nummer “Wat ik kwijtraak verlies ik niet”. De artiesten ontdekten na het gesprek en rondleiding in het Cobra Museum dat ze Frida niet wilden afbeelden als een slachtoffer en ook niet wilden plaatsen in de hokjes van de groepen die haar nu zo snel claimen. De Frida die zij die dag leerden kennen was zo anders. Frida was vol levenslust, doorzettingsvermogen, humor en een krachtige gepassioneerde vrouw. Ze wilden het beeld creëren van een vrouw die obstakels in haar leven heeft, maar deze zonder moeite overwint door haar onuitputtelijke levenslust. Zo wilden zij een tekstueel portret maken van haar visie, haar levenslust, elementen uit haar werk en natuurlijk haar grote vermogen om lief te hebben.

 

Credits: Lakshmi Swami Persaud, Dries Bijlsma & Deborah. LAKSHMImusic

Artiesten krijgen een podium in P60
Al 20 jaar is P60 hét poppodium van Amstelveen. Jaarlijks bezoeken zo’n 45.000 bezoekers ongeveer 200 concerten, club nachten, workshops en andere evenementen. Daarnaast is talentontwikkeling een van de belangrijkste pijlers binnen de activiteiten van P60. Na de uitbraak van de corona pandemie heeft P60 diverse (online) initiatieven uitgerold om lokaal talent te blijven promoten en tools te geven voor hun ontwikkeling en carrière. De samenwerking tussen lokaal talent en nationale artiesten is een van de manieren waarop P60 lokale muzikanten een podium biedt.

Kunst van wereldniveau
De track die Lakshmi en Deborah samen hebben opgenomen is tot stand gekomen in het Cobra Museum. In de felgekleurde zalen wordt de bezoeker op thematische wijze ondergedompeld in Mexicaanse sferen, met werken van Frida Kahlo, Diego Rivera en hun tijdgenoten. Het museum toont een internationale topcollectie met meer dan 150 werken die de revolutionaire jaren in Mexico doen herleven en symbool staan voor de opkomst van de Mexicaanse modernisten.