Cobra Business Club schenkt €50.000,- aan het Cobra Museum - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Cobra Business Club schenkt €50.000,- aan het Cobra Museum

8 februari 2022

Deel:

‘Een extra steun in de rug’, zo noemt de voorzitter van de Cobra Business Club, Friso van der Mark, de bijdrage van 50.000 euro aan het museum. ‘Zoals we allemaal weten heeft de cultuursector het zwaar en is het fijn dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de spannende plannen die het museum heeft’.

‘Elk jaar doneren wij 25.000 euro aan het museum. Door dit bedrag te verdubbelen kunnen wij het museum ondersteunen om haar doelstellingen rondom het programma en bezoekerscijfers de komende jaren te realiseren’, aldus Max Amson, penningmeester van de Cobra Business Club.

Het Cobra Museum heeft voor komend voorjaar een aantal inspirerende en vernieuwende tentoonstellingen geprogrammeerd zoals ‘Korda: Cuba, Che, Glamour’ (opent 17 maart) en ‘Het andere verhaal’ (opent 14 april) over Marokkaans Modernisme van 1956 tot nu. Beide tentoonstellingen bieden nieuwe perspectieven op moderne en hedendaagse kunst vanuit een niet-Westers oogpunt en vertellen verhalen die niet eerder in Nederland zijn verteld. Deze verhalen zijn in de lijn van het Cobra-gedachtengoed niet enkel gericht op beeldende kunst: het museum zal daarom niet alleen inzetten op de tentoonstelling zelf, maar ook op programmering rondom de tentoonstelling. Voor zowel jong als oud.

‘Het museum wil dit jaar een veelzijdig activiteitenprogramma uitrollen voor zijn bezoekers in de breedste zin en speciaal voor de inwoners van Amstelveen, aldus Stefan van Raay, directeur van het Cobra Museum. De genereuze bijdrage van de Businessclub gaan we hier gedeeltelijk voor inzetten. Zo zijn we bezig met de verdere ontwikkeling van de Cobra Academy, speciaal gericht op jongeren. Ook zetten we steeds meer in op langdurige samenwerkingen met andere creatieve ondernemers uit Amstelveen en omgeving. Daar komen ontzettend leuke ideeën uit rollen, die we graag realiseren. Door deze extra bijdrage kunnen deze plannen dit jaar voeten in de aarde krijgen.’

‘We zijn alle leden van onze Cobra Business Club ontzettend dankbaar voor de voortdurende en loyale steun aan het museum. Niet alleen in de vorm van deze gift, maar ook voor alle expertise waar we gebruik van mogen maken. Tevens zijn de businessclub-leden fantastische ambassadeurs van het museum, die het Cobra Museum in hun eigen kanalen promoten. We kijken er dan ook ontzettend naar uit om onze leden weer in het museum te ontvangen’, aldus van Raay.

Wilt u ook onderdeel zijn van de Cobra Business Club en weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Denise van der Schaft, d.vanderschaft@cobra-museum.nl