Afscheid directeur Lillian Bóza - Museum Cobra

Afscheid directeur Lillian Bóza

1 februari 2022

Deel:

Lillian Bóza heeft om gezondheidsredenen door long COVID haar werkzaamheden als directeur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst moeten neerleggen en zal in die hoedanigheid niet bij het museum terugkeren. Lillian is in april 2020 begonnen als directeur van het Cobra-Museum voor Moderne Kunst. Vanwege haar gezondheidssituatie heeft Stefan van Raay sinds januari 2021 de taken van directeur waargenomen, en zal dat de komende periode blijven doen.

Lillian Bóza: “Ik heb met bijzonder veel plezier bij het Cobra Museum gewerkt en neem met pijn in mijn hart afscheid. Ik heb nog zo veel plannen die ik graag in het museum wilde realiseren, maar helaas laat mijn gezondheid dat door long COVID nu niet meer toe. Ik moet mij nu volledig focussen op mijn herstel en het museum moet ook door. Ik ben het museum team, het bestuur en in het bijzonder Stefan van Raay erg dankbaar voor de vruchtbare en zeer fijne samenwerking en ben blij dat het Cobra Museum erin geslaagd is ondanks deze moeilijke tijd dankzij enkele mooie tentoonstellingen het bezoekersaantal te verdubbelen en daarmee uit de rode cijfers te klimmen. Ook is de zichtbaarheid van het museum in Amstelveen de laatste jaren sterk toegenomen”.

Hugo Siblesz, bestuursvoorzitter: “Wij nemen met spijt afscheid van Lillian als directeur van het Museum. Helaas heeft zij die functie veel te kort kunnen uitoefenen als gevolg van een corona-infectie, met ingrijpende gevolgen voor haar gezondheid tot op de dag van vandaag. Zij heeft in die korte periode het museum een aantal belangrijke impulsen gegeven, en wij zijn haar dankbaar voor haar bijdrage. Haar bewonderenswaardige pogingen om snel weer op de been te zijn hebben helaas, zowel voor haarzelf als voor het museum, onvoldoende effect gehad. Wij wensen haar sterkte en beterschap in de hoop dat zij over niet al te lange tijd weer haar bijdrage binnen de culturele sector kan leveren.”