Workshop 'Rommelkunst' maken bij het Cobra Museum

Cobra Pakt Uit! | Workshop: ‘rommelkunst’

Zondag 26 februari 2023

Deel:

Workshop ‘rommelkunst’ maken van restmaterialen 

Voor iedereen van 8 tot 88 (kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding) 

Het Cobra Museum en Kringloopwinkel De Boem dagen je uit om kunst te maken van afvalmaterialen. Maak jij een indrukwekkende sculptuur van een oude koffiemok, een motortje uit een apparaat en een lampenkap? Bovendien wordt het werk van alle deelnemers aan de workshop nog een week lang tentoongesteld in het Cobra Museum. 

De Deense Cobra-kunstenaar Henry Heerup (1907-1993) vond dat voor het maken van kunst geen dure verf of marmer nodig waren. Iedereen kan kunst maken en de materialen vind je overal om ons heen. In de tentoonstelling Wij Kussen de Aarde vind je dan ook zijn werk ‘Vuilniskunstwerk met motorfiets’ terug, waarin hij uit verschillende restmaterialen nieuwe kunst heeft gemaakt. 

In samenwerking met Kringloopwinkel de Boem organiseren we een workshop kunst maken van overgebleven producten en onderdelen. Elk jaar blijven er bij De Boem materialen over die niet verkocht worden: een kop en schotel die niemand wil hebben, een bundel snoeren of een stuk achtergebleven speelgoed. Met deze materialen ga jij aan de slag om je eigen ‘rommelkunstwerk’ te maken. Na afloop bouwen we van alle werken tezamen een expositie in de ruimte. Deze expositie zal vervolgens nog een week te zien zijn in het museum. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je werk gelijk mee naar huis te nemen en niet achter te laten. 

Henry Heerup gaf een gebruiksaanwijzing voor het maken van ‘rommelsculpturen’: “Neem een kapotte mattenklopper en bevestig deze aan een houten plaat. Spijker de tuit van een koffiepot ernaast. Bevestig een klein spiegeltje hierop met vier kleine spijkertjes. Plaats een geel wiel eronder. Dan bevestig je een kleine lappenpop in de vorm van een elfje aan een klein stukje hout voor een spiegel. Omlijst de spiegel met zeven dopjes van een bierfles. (…) Hang het hele ding aan de muur naast het portret van oma.”

Datum: Zondag 26 februari
Tijd: 14.00-16.30 uur
Reserveren: Kan via deze link (selecteert een tijdslot vóór 14:00 klik dan door, hierna krijg je de optie om te reserveren voor de workshop)
Toegang: Gratis op vertoon van geldig museumticket voor die dag
Groep: maximaal 20 deelnemers