Workshop Henna - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Workshop Henna

Geannuleerd - Zondag 26 juni

Deel:

Zondag 26 juni – 14.00-15.30 uur 
Voor iedereen van 8 jaar en ouder 

Deze workshop is geannuleerd

Wist je dat henna zoveel meer is dan een versiering op de huid? Je gaat letterlijk aan de Hand van Fatima op reis door de wereld die Marokkaanse hennakunst heet.
Wat is henna eigenlijk? Wat zijn er voor hennarituelen en welke betekenissen gaan erachter schuil? Op al deze vragen komt een antwoord tijdens de hennaworkshop.
Je leert hierbij eigenhandig met een Marokkaanse hennaspuit te tekenen, een unieke techniek die niet te vergelijken is met schilderen of tekenen. Het resultaat is een Marokkaans hennadesign op een gekleurd canvasdoekje dat je mee naar huis kunt nemen. Uiteraard mag je ook aanschuiven bij de hennameester zelf om je eigen hand te laten versieren. Neem deel aan deze workshop en ervaar zelf een beetje hennamagie. 

De hennaworkshop wordt gegeven door Fatima Oulad Thami van Hand of Fatima. Als vierjarig meisje onderging ze voor het eerst een hennaritueel. Dat was een magische ervaring die naar meer smaakte. Inmiddels is Marokkaanse hennacultuur niet alleen haar passie maar ook haar expertise. Om die reden wordt zij vaak gevraagd om masterclasses en lezingen te geven in binnen- en buitenland. Marokkaanse hennakunst staat door haar toedoen op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. 

KOOP TICKET 

Instructie voor kaartverkoop: 

  • Selecteer in de kaartverkoopkalender 26 juni, kies het tijdstip dat je het museum wilt betreden en het aantal en type entreekaarten. 
  • Ga naar de volgende stap en selecteer vervolgens de workshop Henna. Kies het aantal gewenste tickets. 
  • Volg de vervolgstappen. 

Vragen over de kaartverkoop? Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur bellen met 020 547 50 37.