Workshop Arabische kalligrafie voor volwassenen - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Workshop Arabische kalligrafie voor volwassenen

Vrijdag 20 mei, 14.00-16.00

Deel:

Vrijdag 20 mei – 14.00-16.00
Prijs: € 25,- (exclusief museumtoegang)
TICKETS – let op: instructies voor kaartverkoop vind je onderaan deze pagina.
Deze workshop is in het Nederlands

Tijdens deze workshop krijg je een inleiding in de rijke wereld van de Arabische kalligrafie. Je zult verrast worden door hoe bijvoorbeeld het werk van de Marokkaanse kalligraaf Al Qandusi uit het midden van de 19e eeuw, doet denken aan de latere  Westerse moderne kunst. Verschillende schriftstijlen passeren de revue met daarbij bijzondere aandacht voor het Maghrebijnse, Marokkaanse schrift dat een grote vrijheid en variatie in vorm kent. Docent Evelien Gargasch-Bakker geeft uitleg over het alfabet zodat je de letters herkent en je woorden leert schrijven. Daarna gaan we vrij aan de slag met verschillende materialen. Geïnspireerd door een voorbeeld of een eigen idee, dansen we met kleur, lijn en letters en maakt ieder een eigen Arabische kalligrafie.

Docent Evelien Gargasch-Bakker is Arabiste en kenner van het Maghrebijns schrift. Zij geeft regelmatig les in Arabisch en kalligrafie in het volwassenenonderwijs en voor middelbare scholieren.

KOOP TICKET

Instructie voor kaartverkoop:

• Selecteer in de kaartverkoopkalender op 20 mei het gewenste tijdstip van toegang tot het museum, het aantal kaarten en type.
  • Ga naar de volgende stap en selecteer vervolgens bij ‘Workshop Arabische kalligrafie voor volwassenen’ het tijdstip 14.00 uur. Kies het aantal gewenste tickets.
  • Volg de vervolgstappen.

Vragen over de kaartverkoop? Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur bellen met 020 547 50 37.