Winterschool met Tyas Leeuwerink - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Winterschool met Tyas Leeuwerink

dinsdag 22 feb 2022 t/m donderdag 24 feb 2022

22 - 24 februari 2022

Deel:

Na vier succesvolle edities van Jonas Ohlssons Summerschool komt het Cobra Museum volgend jaar met de Winterschool in samenwerking met Tyas Leeuwerink! Het thema van 2022 is het Persoonlijk Manifest.

Let op: vanwege de lockdown maatregelen in de Winterschool verplaatst naar dinsdag 22 februari t/m donderdag 24 februari 2022.

Summerschool met Jonas Ohlsson

Als maker is er een intrinsieke motivatie om te creëren. Soms wakkert deze vlam vurig en soms staat deze op een lager pitje, maar wat je ook maakt en welke vormen daarbij aansluiten zeggen iets over jezelf en hoe jij je verhoudt tot de wereld waarin je leeft.
Wat neem je daarvan in je op, wat spreekt je aan, waar reageer je op?

De CoBrA kunstenaars zijn bij uitstek een groep kunstenaars die reageerden op de tijd waarin zij leefden met daarbij hun persoonlijke en collectieve zoektocht en streven naar verandering binnen de kunst en de maatschappij.

In de driedaagse Winterschool in het Cobra Museum voor Moderne Kunst ga je zowel individueel als in groepsverband onderzoekend te werk, waarbij je jouw eigen overtuiging en zeggingskracht onderzoekt binnen een persoonlijk manifest en op zoek gaat naar de vorm die zich daar het beste voor leent. Hoe verhoud jij je tot deze tijd, plaats en samenleving en hoe geef je vorm en inhoud aan je gedachten?

Summerschool met Jonas Ohlsson

Verwacht inhoudelijke input, voorbeelden van kunstenaars die met hetzelfde thema aan de slag zijn gegaan, diverse werkvormen én de mogelijkheid en ruimte om in korte tijd werk te maken en je gedachten open te stellen voor nieuwe ideeën. Ook ga je aan de slag met verschillende werkvormen en materialen die op diverse manieren visueel uitleg geven over de eigen gedachtegang.

Door in te zetten op durf en experiment wordt er gewerkt aan een serie werken, waarvan een selectie wordt getoond tijdens de afsluiting op de laatste dag.

Praktische informatie
Vanzelfsprekend zorgen we voor een veilige werkomgeving voor de workshop, met inachtneming van de meest recent geldende regels omtrent het coronavirus in het kunst- en cultuuronderwijs.

Data en tijden: 22 – 24 februari 2022, van 10-17 uur
Voertaal: Nederlands en Engels
Kosten: €150,- per deelnemer (incl. materialen en koffie/thee en afsluitende borrel)
Tickets: ga naar 22 februari 2022

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Iedereen vanaf 18 jaar oud is welkom om deel te nemen aan Winterschool ’22, er is geen voorkennis nodig. Deelnemers ontvangen een week voorafgaand aan de Winterschool het rooster en verdere aanwijzingen.

Voor vragen over het programma kan je mailen naar activiteiten@cobra-museum.nl o.v.v. “Winterschool”

Cobra Museum Tyas Leeuwerink
Foto: Remon Rijper

Over de docent:
Tyas Leeuwerink (1989, Amsterdam) is kunstenaar en als docent verbonden aan diverse toonaangevende musea in Amsterdam, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Hij studeerde docent beeldende vorming en behaalde de titel Master of Fine Arts aan de kunstacademie. Binnen zijn werk als kunstenaar zijn de werking van het creatieve proces, het moment van ingeving en het werken met licht en donker terugkerende thema’s. Hij maakt in zijn beeldend werk gebruik van diverse technieken, waaronder projectie en bewegend beeld.