Triënnale Talk - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Triënnale Talk

Vrijdag 5 juli

Deel:

Triënnale Talk – Kunst in de openbare ruimte

Locatie: Museum Cobra
Datum: vrijdag 5 juli 2024
Tijd: 17:00
Prijs: Gratis deelname, graag van te voren aanmelden via deze link
Taal: Nederlands

Neem deel aan een boeiende avond vol inspiratie en inzicht tijdens de Amstelveen Triënnale Talk! Sluit je aan bij de discussieavond onder leiding van kunsthistorica Margitte Verwoerd. Zij gaat in gesprek met Theo Tegelaers, expert op het gebied van kunst in de openbare ruimte, en de deelnemende kunstenaars van de Triënnale, Irene Brok en Mehdi Mashayekhi. Samen verkennen zij de impact en het belang van kunst in de openbare ruimte. Ontdek de mogelijkheden, de obstakels en de kracht van kunst om mensen te verbinden. Laat je inspireren door kritische perspectieven en praktijkvoorbeelden die je kijk op openbare kunst zullen verrijken. Een must voor iedere kunstliefhebber en iedereen die nieuwsgierig is naar de dynamiek van kunst in onze leefomgeving!

Theo Tegelaers is bestuurslid en curator bij TAAK, voormalig directeur van W139, en heeft gewerkt voor Rijksbouwmeester, De Appel en SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte). Hij ontwikkelde kunstprojecten in diverse gebieden en werkte samen met kunstenaars zoals Simon Starling, Fiona Tan en Thomas Saraceno.

Mehdi Mashayekhi behaalde een bachelor in toegepaste scheikunde in Teheran en studeerde design aan ArtEZ in Arnhem. Hij verwerkt maatschappelijke problemen in experimentele materialen en vertaalt deze naar objecten, waarbij hij hightech technieken gebruikt voor abstracte kleding, design- en kunstobjecten.

Irene Brok studeerde beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie na psychologie in Amsterdam en Utrecht. Ze gebruikt verschillende media zoals schilderen, tekenen, sculptuur en tekst om verbindingen te leggen tussen het visuele, het sensitieve en de taal. Haar installaties, zoals de muurschildering ‘Onderwegdromen’ in het busstation van Amstelveen, onthullen onzichtbare dynamieken en creëren ruimte voor vragen en verwondering.

Margitte Verwoerdt is kunsthistorica, adviseur en curator. Haar specialisme omvatten onder andere moderne en hedendaagse kunst, street-art en fotografie.