Open dag voor Amstelveners - Museum Cobra

Open dag voor Amstelveners

Vrijdag 1 juli, 10.00-17.00 uur

Deel:

Vrijdag 1 juli 2022, 10.00-17.00 uur
Gratis toegang tot het museum en activiteiten voor inwoners van Amstelveen (op vertoon van bewijs dat je woonachtig bent in Amstelveen, bijvoorbeeld post of rijbewijs)

Open Dag Cobra Museum

Vrijdag 1 juli 2022 organiseert het Cobra Museum een open dag voor alle inwoners van Amstelveen. Op deze dag is het museum gratis toegankelijk voor alle Amstelveners en daarnaast zullen er een aantal gratis activiteiten worden georganiseerd.

Tentoonstellingen:

 • Het Andere Verhaal, Kunst uit het Marokkaans Modernisme
  In de zomer van 2022 vult gastconservator Abdelkader Benali (1975) het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen met Marokkaanse kunst. Voor het eerst in Nederland worden meer dan 50 Marokkaanse kunstenaars bij elkaar gebracht om een beeld te geven van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst vanaf de onafhankelijkheid in 1956 tot nu.
 • Cobra en Noord-Afrika
  De tentoonstelling ‘Cobra en Noord-Afrika’ toont werk uit de museumcollectie van de kunstenaars uit de Cobra-beweging die via reizen of op andere manieren in contact komen met de kunst en, cultuur en bevolking van Noord-Afrikaanse landen als Marokko, Algerije en Tunesië.
 • Verzameld voor Amstelveen, een gemeentelijke kunstcollectie
  In het Cobra Museum voor Moderne Kunst en Museum JAN zijn de kunstschatten van de Gemeente Amstelveen te zien in de tentoonstelling ‘Verzameld voor Amstelveen – de gemeentelijke kunstcollectie’. De afgelopen zeventig jaar heeft de gemeente een toonaangevende beeldende kunstcollectie opgebouwd. Deze veelzijdige collectie wordt nu voor het eerst gepresenteerd voor het publiek en is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Amstelveen. Deze tentoonstelling is te zien vanaf 1 juli t/m 25 september.

Activiteiten:

 • Henna door Leyla, 12.30-17.00 uur
  Tussen 12.30 en 17.00 uur kun je gratis je hand(en) met henna laten beschilderen. Leyla van Lelly’s Henna ontvangt je achter haar tafel en versiert, in overleg, je huid met haar hennapatronen.
 • Atelier Cobra, 13.00-16.00 uur
  Maak eerst een rondje langs de inspirerende kunstwerken en ga daarna spelen met kleuren en materialen, ontdekken en verwonderen zoals de Cobra kunstenaars. Voor kinderen en volwassenen.
 • Schminken, 13.00-17.00 uur
  Kinderen worden gratis geschminkt.
 • Instaprondleidingen Het Andere Verhaal, 14.00 uur en 15.00 uur
  Tijdens deze rondleiding van ongeveer een half uur word je meegenomen in de verhalen achter de kunstwerken van de tentoonstelling Het Andere Verhaal.
 • Salsa danslessen door Cesar Salazar Perez, 14.00-16.00 uur
  Gratis danslessen op het plein voor het museum – voor jong en oud, beginners en gevorderden.

Daarnaast trakteren wij onze bezoekers op deze feestelijke dag op Marokkaanse koekjes, helemaal in thema van de tentoonstelling Het Andere Verhaal.