Ontmoet de kunstenaar achter HOME Art Project in Cobra Museum

Ontmoet de kunstenaar achter HOME Art Project

Zondag 7 mei

Deel:

Datum: zondag 7 mei
Tijd: 15.30-17.00 uur
Toegang: gratis (exclusief museumentree)

Cobra Museum voor Moderne Kunst toont werk van Amstelveense beeldende kunstenaar Stephanie Rhode over haar HOME Art Project. Op zondag 7 mei is Stephanie Rhode van 15.30-17.00 uur aanwezig in het Cobra Museum. Tevens de laatste dag van de expositie om haar werk te zien én de kunstenaar achter dit project te ontmoeten.

Stephanie Rhode-HOME Art Project
Foto: Stephanie Rhode

HOME Art Project is een doorlopend kunstproject voor alle inwoners van Amstelveen met alle 139 verschillende nationaliteiten. Stephanie Rhode, zelf inwoner van Amstelveen, fotografeert haar medebewoners met een huis van witte wol. Daarbij stelt zij hen de volgende vragen: “Wat betekent HOME voor jou? Zijn dit je vrienden en familie, persoonlijke bezittingen of is het misschien een plek in de natuur of een bepaalde omgeving die je thuis laat voelen? Kortom wat associeer jij met HOME?”

Het eerste deel van de foto’s zijn t/m 7 mei te zien in het Cobra Museum in Amstelveen. De uiteindelijke tentoonstelling vindt in het najaar van 2023 plaats als Stephanie Rhode alle 139 nationaliteiten heeft kunnen vinden en fotograferen. Met dank aan Gemeente Amstelveen en Stichting Stokroos.

Stephanie Rhode-HOME Art Project
Foto: Stephanie Rhode