Muzikale voorleesvoorstelling Duizend-en-één paarse djellaba’s - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Muzikale voorleesvoorstelling Duizend-en-één paarse djellaba’s

Zaterdag 25 juni, 14.30 & 16.30 uur

Deel:

Zaterdag 25 juni – tweemaal: 14.30-15.00 uur en 16.00-16.30 uur
Voor kinderen van 3-7 jaar

Deze voorstellingen zijn door omstandigheden helaas geannuleerd. We zoeken naar een nieuwe datum voor dit programma. Kaartkopers worden op de hoogte gesteld.

De muzikale voorleesvoorstelling Duizend-en-één paarse djellaba’s wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Amstelland.

Duizend-en-één paarse djellaba’s gaat over Esmaa. Zij gaat deze zomervakantie met haar ouders, broertjes en zusje op reis, naar familie die in Marokko woont. Na de reis gaan er allemaal prachtige spullen en lekkere kruiden weer mee terug. Die spullen halen ze op de markt. Maar het is zo druk op de markt! Esmaa raakt haar moeder kwijt tussen alle vrouwen met paarse djellaba’s. Ze ontmoet een waarzegster, een slangenbezweerder, acrobaten en een aapje. Die helpen Esmaa en haar moeder om elkaar weer te vinden.

Er is veel te beleven tijdens deze voorstelling; luisteren, zingen, gebaren, kijken en zelfs ruiken!

Naast verschillende instrumenten zijn er een mooie voorleestafel en de illustraties op het digibord als ondersteuning van het verhaal. De kinderen leren een liedje met gebaren en ze mogen lekker meedoen.

De muzikale voorleesvoorstelling Duizend-en-één paarse djellaba’s wordt gemaakt door Corinne Bosman en Connie Fransen. Corrine is van Mama Coelia in Uithoorn, een organisatie voor muziekbelevingslessen voor kinderen. Connie Fransen is werkzaam voor Bibliotheek Amstelland. De voorstelling is gebaseerd op het prachtige prentenboek van Lisa Boersen, Hasna Elbaamrani & Annelies Vandenbosch (illustraties).