Geannuleerd: Literair Café Kosmogonie

Geannuleerd: Literair Café Kosmogonie

Geannuleerd donderdag 5 januari

Deel:

Literair Café Kosmogonie met Rachel Rumai Diaz
In samenwerking met Bibliotheek Amstelland en Boekhandel Libris Venstra

Programma:
19.00-20.00 uur: tentoonstellingsbezoek in het Cobra Museum met performance Rachel Rumai Diaz
20.10 uur: performance van Rachel Rumai Diaz in Bibliotheek Amstelland en interview
20.45 uur: einde
Prijs: 15 euro inclusief museumbezoek en koffie/thee
Ticket: Geannuleerd

Elke maand organiseren Bibliotheek Amstelland en Boekhandel Libris Venstra het Literair Café 102. Een literaire gast draagt voor uit eigen werk en wordt geïnterviewd, je kunt je brandende vragen stellen en samen in gesprek. Het is allemaal mogelijk op deze bijzondere avond! Op donderdag 5 januari staat het Literair Café in het teken van de tentoonstelling Kosmogonie. De avond start met een bezoek aan ons museum. Naast dat je de tentoonstelling kunt bekijken, treedt ook schrijver en spoken word artiest Rachel Rumai Diaz op tussen de kunst. Vervolgens trekken we verder naar de bibliotheek waar je nader kennis met haar kunt maken. Zij draagt voor uit haar werk en wordt geïnterviewd.

Rachel Rumai Diaz is schrijver, dichter en performance artist. Zowel op het podium als achter de schermen zet zij zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Mede door haar Afro-Latijns Amerikaanse en Caribische achtergrond heeft ze een interesse in projecten rondom onder meer transculturele kunst. Ook heeft zij een bijdrage geleverd aan het boek Afrolit: een unieke verzameling teksten waarin de kracht van zwarte letteren van elke pagina spat. Hiernaast is Rachel Rumai Diaz werkzaam bij Stem op een Vrouw en oprichter van literaire platform voor intersectioneel feminisme Zus ‘n Zo. In 2020 is zij uitgeroepen door NRC Handelsblad tot een van de 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en Nederlandstalig België.


Rachel Rumai Diaz – foto credits Selwyn de Wind

Over de tentoonstelling Kosmogonie in het Cobra Museum
Voor het eerst is de Zinsou collectie uit Benin in Nederland te zien in de tentoonstelling Kosmogonie. Met een selectie van ruim 130 kunstwerken (sculpturen, foto’s, schilderijen en installaties) is de eerste etage van het museum gevuld met zinnenprikkelende kunst van 37 kunstenaars van verschillende generaties uit het Afrikaanse continent en Frankrijk. Het Cobra Museum verwelkomt deze schatkist aan hedendaagse kunst en wil bewustzijn creëren voor het bestaan van een bruisende hedendaagse kunstscene, die vaak nog minder bekend is.