Kunstenaarslezing - André Elbaz - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Kunstenaarslezing – André Elbaz

Zondag 15 mei, 11.00-11.45 uur

Deel:

Host: Abdelkader Benali

Zondag 15 mei, 11.00-11.45 uur, tentoonstellingsruimte
Deze lezing is in het Engels
Gratis deelname (exclusief museum toegang)
Reserveren is gewenst en kan HIER – instructies voor reservering vind je onderaan deze pagina.

Op 11 september 2001 zag de Marokkaanse kunstenaar André Elbaz (1934) de Twin Towers in New York instorten. Als reactie op het immense gevoel van vernietiging en afschuw dat hij ervaarde, creëerde hij De urnen. Hij verscheurde en versnipperde zijn eerder gemaakte tekeningen en schilderijen en stopte die in urnen, als een schreeuw gevangen in glas.

De urnen van André Elbaz zijn, samen met enkele andere van zijn werken, onderdeel van de tentoonstelling Het andere verhaal. Het Cobra Museum kondigt met trots aan dat Elbaz op 15 mei komt spreken over zijn werk en de totstandkoming van De urnen, gevolgd door een gesprek tussen gastconservator Abdelkader Benali en Elbaz.

André Elbaz begon op zijn 21e met schilderen en gaf in de jaren ’60 les op de School voor Schone Kunsten (École des Beaux-Arts) in Casablanca. In zijn werk verhield hij zich vaak tot grote geschiedkundige trauma’s, van de Holocaust tot de genocide in Rwanda. Vernietiging en reconstructie gaan hand in hand in zijn kunst, zoals hij ook met De urnen toont.

Tijdens de lezing wordt André Elbaz bijgestaan door zijn zoon Elie Elbaz. Na afloop is er ruimte voor vragen uit het publiek.

RESERVEER TICKET

Instructie voor reservering:

  • Selecteer in de kaartverkoopkalender op 15 mei het gewenste tijdstip van toegang tot het museum, het aantal kaarten en type.
  • Ga naar de volgende stap en selecteer vervolgens Lezing André Elbaz om 11.00 uur. Kies het aantal gewenste aantal tickets.
  • Volg de vervolgstappen.

Vragen over de kaartverkoop? Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur bellen met 020 547 50 37.