'Kunst met een koekje' voor Amstelveners - Cobra Museum voor Moderne Kunst

‘Kunst met een koekje’ voor Amstelveners

Dinsdag 9 november 10:30 - 11:30 uur

Deel:

Kunst met een koekje in het teken van Clandestien – Het menselijk lichaam centraal

Het Cobra Museum en Participe Amstelland willen meer mensen uit de directe omgeving van kunst laten genieten en hen betrekken bij het museum en doen dit via Kunst met een koekje.

Kunst verbindt mensen. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar je kunt er door in gesprek raken. Kunst inspireert, verrast en biedt gesprekstof. Daarom is er in het Cobra museum nu een ontmoetingsplek, voor mensen uit Amstelveen. In het Cobra museum kunnen bewoners samen kunst kijken en bij koffie met een koekje met elkaar en met de wijkcoach in gesprek gaan.

Vanaf zaterdag 16 oktober 2021 t/m zondag 27 maart 2022 toont het Cobra Museum de fototentoonstelling Clandestien. In deze tentoonstelling staat het menselijk lichaam centraal. Clandestien toont fotografie van ongeveer 60 kunstenaars, waaronder Diane Arbus, Horst P. Horst, Arlene Gottfried, Graciela Iturbide, Robert Mapplethorpe, Diana Blok, Helmut Newton en Man Ray. Deze foto’s worden geplaatst in de context van het New York van de jaren ’70 – ’80, waar veel van deze foto’s zijn genomen.  De fotocollectie wijst op de kracht van beelden en probeert de blauwdruk die voorschrijft wat vrouwelijk, mannelijk, androgyn of trans is, te transformeren en open te breken. De collectie bestaat uit meer dan 300 vintage prints en is zelden tentoongesteld.

Ode aan diversiteit
De schoonheid van de foto’s ligt vooral in de persoonlijke expressie van de geportretteerde. De makers zoeken het buiten de geldende normen en schoonheidsidealen en doen een pleidooi om het lichaam in alle verschijningsvormen te waarderen. De foto’s zijn hiermee een ode aan diversiteit. Dit maakt ze ook voor vandaag de dag extra relevant.

Woon je in Amstelveen? Kom dan eens op bezoek bij het museum en ontmoet wijkcoach Rosanne Rondema en andere mensen uit de buurt of verder uit Amstelveen. De publieksmedewerkers van het Cobra museum geven je een rondleiding door de tentoonstelling en daarna is er gelegenheid om met elkaar na te praten. Kom dus gezellig langs op dinsdag 9 november van 10:30 – 11:30 uur en neem je buren mee, de koffie staat klaar!

Aanmelden: Graag een email sturen naar wijkcoach Rosanne Rondema o.v.v. ”Kunst met een koekje”: r.rondema@participe.nu

Er is een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan!