‘Kunst met een koekje’ voor Amstelveners – Cobra Museum voor Moderne Kunst

‘Kunst met een koekje’ voor Amstelveners

Maandag 13 september van 16.00 - 17.00 uur

Kunst met een koekje in het teken van Frida Kahlo en Diego Rivera: A Love Revolution

Maandag 13 september van 16.00 – 17.00 uur

Het Cobra Museum en Participe Amstelland willen meer mensen uit de directe omgeving van kunst laten genieten en hen betrekken bij het museum en doen dit via Kunst met een koekje.

Kunst verbindt mensen. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar je kunt er door in gesprek raken. Kunst inspireert, verrast en biedt gesprekstof.

Het Cobra Museum en Participe Amstelland hebben in december 2020 de handen ineen geslagen en zijn gestart met Kunst met een koekje. Een keer per maand is het Cobra museum nu een ontmoetingsplek, voor mensen uit Amstelveen. In het Cobra museum kunnen bewoners samen kunst kijken en bij koffie met een koekje met elkaar en met de wijkcoach in gesprek gaan.

Mexicaanse sferen
Het Cobra Museum voor Moderne Kunst organiseert een tentoonstelling met een spraakmakende privécollectie van topkunst uit Mexico. De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution, de wereld van wereldberoemde Mexicaanse modernisten. Naast schilderijen van Frida Kahlo (Mexico, 1907-1954) en de andere Mexicaanse modernisten, is ook een selectie tekeningen en foto’s te zien.

In Mexicaanse sferen kan op 13 september bij Kunst met een koekje kennisgemaakt worden met Frida Kahlo, Diego Rivera en hun tijdgenoten. Bij deze tentoonstelling zijn naast drieëntwintig iconische werken van Kahlo, zoals haar beroemdste zelfportretten, ook een dertigtal werken van haar man Diego Rivera en andere Mexicaanse tijdgenoten te zien. Deze kunstenaars waren overtuigd van hun revolutionaire invloed op de samenleving. De historische foto’s laten belangrijke Mexicaanse culturele figuren, waaronder Kahlo en Rivera zelf zien en tonen hun onderscheidende persoonlijkheden. Het Cobra Museum speelt met deze tentoonstelling in op belangrijke thema’s als politiek, vrije expressie, emancipatie en gender. Kahlo zelf was een radicale, getalenteerde, gehandicapte, bi-culturele en biseksuele vrouw wiens nalatenschap wereldwijd nog steeds velen inspireert. Thema’s die veel aandacht vragen en interessant zijn om bij Kunst met een koekje te bespreken.

Woon je in Amstelveen? Kom dan eens op bezoek bij het museum en ontmoet wijkcoach Rosanne Rondema en andere mensen uit de buurt of verder uit Amstelveen. De publieksmedewerkers van het Cobra museum geven je een rondleiding door de tentoonstelling en daarna is er gelegenheid om met elkaar na te praten. Kom dus gezellig langs op maandag 13 september van 16.00 – 17.00 uur en neem je buren mee, de koffie staat klaar!

Aanmelden: Graag een email sturen naar wijkcoach Rosanne Rondema o.v.v. ”Kunst met een koekje”: r.rondema@participe.nu

Er is een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan!