Cobra kindermuseum | Creatieve cursus Flora Fantastica - Museum Cobra

Cobra kindermuseum | Creatieve cursus Flora Fantastica

28 t/m 31 augustus 2023 

Deel:

Creatieve cursus Flora Fantastica

Datum: maandag 28 t/m 31 augustus 2023
Voor:
kinderen 6-8 jaar
Kosten: €10 per deelnemer, inclusief entree en is geldig voor alle 4 de dagen. Kun je een dag niet? Dat is geen probleem. Laat dit even weten bij activiteiten@cobra-museum.nl

Groep 1:
09.30 – 11.00 uur
Groep 2: 11.30 – 13.00 uur

Aanmelden kan via deze link

Verrijk deze zomervakantie met een fantasievolle en creatieve cursus! De laatste week van de zomervakantie, van 28 t/m 31 augustus, kunnen kinderen 6 t/m 8 jaar beeldend en verhalend hun creativiteit ontwikkelen. En daar komt een hele bijzondere tentoonstelling uit voort!

Elke ochtend laten de deelnemende kinderen zich inspireren door een beeld uit de tentoonstelling Grenzeloos en vrij. De begeleidende kunstenaars, Annet Breure en Julia dos Santos Baptista, stellen hen prikkelende vragen die hun fantasie aanwakkert. Daarna bedenken de kinderen een vervolg op het verhaal van dit beeld en en maken hiervan een eigen interpretatie. Telkens krijgen ze een nieuwe beeldende techniek aangereikt en leren ze woorden te geven aan wat ze maken en hun ideeën daarover tot uitdrukking te brengen.

De begeleidende kunstenaars luisteren naar hun verhalen en maken daarmee een heuse audiotour bij de tentoonstelling. Zo krijgen de stemmen van de kinderen een podium, stemmen die in relatie tot het duiden van kunst minder vaak gehoord worden.

Deze unieke tentoonstelling, te zien van 17 september t/m 8 oktober in het Cobra Museum, laat zien hoe de werken van de Cobra-kunstenaars kinderen van tegenwoordig nog steeds inspireren. Een viering van de grenzeloze verbeelding!

Kindermuseum Flora Fantastica wordt gegeven door kunstenares en beeldend docent Julia dos Santos Baptista en Annet Breure, verhalenverzamelaar en -verteller. Zie voor meer informatie www.plantenverhalen.nl/florafantastica