En Plein Air: feestelijk evenement in de buitenlucht in Amstelveen

En Plein Air

Zaterdag 10 en zondag 11 september

Deel:

AmstellandKunst organiseert in samenwerking met het Cobra Museum voor Moderne Kunst een feestelijk evenement in de buitenlucht en een speciale eendaagse tentoonstelling in het museum.

En Plein Air event

Er gaat iets unieks gebeuren in Amstelveen! Rond het Stadshart en het Oude Dorp gaat op zaterdag 10 september een groot aantal kunstenaars in de buitenlucht een nieuw kunstwerk maken; variërend van tekeningen tot schilderijen en van collages tot 3-dimensionaal werk. Tijdens dit scheppingsproces kunnen inwoners van Amstelveen (en daarbuiten) de artistieke vorderingen real time volgen door langs te lopen bij de kunstenaars. De dag erna wordt het gemaakte werk geëxposeerd in het Cobra Museum en kun je ook zelf zo’n uniek werk aanschaffen.

Zaterdag 10 september
Op deze dag kiezen de kunstenaars een plek in de buitenlucht binnen een aangegeven gebied en gaan zij aan de slag om binnen één dag hun unieke kunstwerk te creëren. Mocht het weer tegenzitten, dan zijn er voorzieningen getroffen om overdekt te kunnen werken. Eventueel bieden kunstenaars die deze dag meerdere werken creëren het publiek ook al de mogelijkheid om rechtstreeks bij hen een werk aan te schaffen.

Zondag 11 september
Op deze dag worden de gemaakte werken geëxposeerd in het Cobra Museum en zijn de schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en meer ook gelijk te koop. Een unieke kans dus om te zien wat er de dag ervoor allemaal gemaakt is door de kunstenaars én om misschien wel een heel bijzondere aankoop te doen. De verkoop-expositie is tussen 10.00 en 17.00 uur gratis* te bezoeken en te vinden op de begane grond van het museum.

*Voor de overige tentoonstelling in het Cobra Museum gelden de reguliere entreeprijzen.

En Plein Air flyer