Eten met feestelijk programma tussen de kunst - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Eten met feestelijk programma tussen de kunst

zaterdag 28 mei, 18.30-21.30 uur

Deel:

Zaterdag 28 mei, 18.30-21.30 uur
Prijs: € 75,- (alles inclusief: diner, drankjes, programma)
TICKETS – let op: instructies voor kaartverkoop vindt u onderaan deze pagina.
Dit evenement is in het Nederlands

Het Cobra Museum biedt je de gelegenheid om te dineren op een wel heel bijzondere plek: midden tussen de kunst van de tentoonstelling Het Andere Verhaal. Neem plaats in onze tentoonstellingsruimte en laat je meenemen in Marokkaanse sferen, geuren en smaken. Naast dat er heerlijk gegeten kan worden, krijg je ook een bijzonder optreden voorgeschoteld. Per editie nodigen wij hiervoor steeds andere gasten uit, zoals muzikanten of een theatermaker. Ook vertelt een expert u meer over de tentoonstelling en de kunst waar u zich tussen bevindt.

Zaterdag 28 mei – Amsterdams Andalusisch Orkest
Op 28 mei zal er een optreden verzorgd worden door leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Tussen de tafels door spelen zij verschillende soorten muziek uit Marokko en vertellen zij daarnaast het publiek iets over de herkomst van de verschillende stijlen. De muziek varieert van ingetogen tot feestelijk en van liedjes uit het rijke Arabo-Andalus repertoire tot volksmuziek uit de Magreb.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) verbindt het Andalusisch erfgoed met het heden. De Andalusische muziekstijl is ontstaan in de tijd dat de Moren in Al Andalus (Zuid-Spanje) leefden. Na de val van Granada in de 15e eeuw, gingen velen van hen in Marokko wonen en namen zij hun muziek mee. Het klassieke Andalusische repertoire kent verschillende stijlen die meeverhuisd zijn naar Noord-Afrika. De ‘Ala al Andaloussia’ stijl is vooral te horen in Noord-Marokko als een van de oudste stijlen uit het Andalusische tijdperk.

Het AAO bestaat in volle bezetting uit veertien leden uit binnen- en buitenland. Niet alleen houden zij samen het traditionele Arabo-Andalusische repertoire levend, maar ook spelen zij bijvoorbeeld improvisatiemuziek uit de Arabische wereld of volksmuziek uit de Maghreb. In de loop der jaren werkte het orkest samen met gerenommeerde musici uit allerlei genres, van Arabisch (Marcel Khalife en Sami Ysusf) tot jazz (Metropole Orkest) en flamenco (Estrella Morente).

Het dinerbuffet wordt verzorgd door de CousCousbar van Nadia Zerouali. Zerouali is culinair schrijver en verkreeg hiernaast bekendheid als tv-kok bij het programma BinnensteBuiten.

Meer data volgen, houd hiervoor onze website in de gaten.

TICKETS

Instructie voor kaartverkoop:

• Selecteer op 28 mei, 18.30 uur, het Diner (u hoeft geen museumtoegang te kopen)
  • Kies het aantal gewenste tickets.
  • Volg de vervolgstappen.

Vragen over de kaartverkoop? Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur bellen met 020 547 50 37.