Picasso robot workshop - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Picasso robot workshop

Zaterdag 7 oktober

Deel:

Datum: zaterdag 7 oktober
Tijd: 14.00-16.00 uur
Toegang: 2,50 inclusief toegang tot museum (voor kinderen van 10-15 jaar). Let op: volwassenen betalen de reguliere entree. Boek tickets hier.

Picasso en robotica?! Gaat dat wel samen? Jazeker!  

Hoewel kunst en techniek zeker hun eigen werelden kennen, zien we steeds meer initiatieven om deze twee dichter bij elkaar te brengen. De open houding en vindingrijkheid van een kunstenaar zijn niet alleen relevant zijn in een artistieke context, maar worden ook steeds vaker als onmisbare kwaliteiten gezien binnen het domein van technologische ontwikkeling. 

Een beroemde uitspraak van Picasso was dat hij er zijn hele leven, over heeft gedaan om weer te kunnen tekenen als een kind. ‘Toen ík zo oud was, kon ik tekenen als de beroemde Rafaël, maar het kostte me mijn hele leven om te leren tekenen als zij.’ De onbevangenheid, open houding en vindingrijkheid waarmee kinderen tekenen verdwijnt helaas vaak wanneer kinderen de puberteit naderen. Kinderen willen op die leeftijd liever iets tekenen dat ‘goed lijkt’. Helaas gaat met deze focus op realisme een groot deel van hun creatieve vrijheid verloren. 

Picasso Robot! 

Tijdens de workshop Picasso Robot, zal een robot een deel van de tekenvaardigheid overnemen. De robot maakt een begin. Scheve neus? Oog aan de verkeerde kant? Het mag en kan allemaal! De workshop biedt kinderen de kans om hun creativiteit én technische vaardigheden te ontwikkelen en te combineren, geïnspireerd op de kunstwerken van Picasso.  

Deze workshop wordt begeleid door de jonge (14) Wail Kherrazi. Wail is bekend vanwege zijn uitvinding van de corona 1,5 meter afstand-melder en zijn passie voor technologie en robotica. Met zijn Wail Salutem Foundation wil hij kinderen en jongeren vaardigheden leren op het gebied van internet, technologie, robotica en programmeren. 

Deze workshop is geschikt voor alle kinderen van 10 tot en met 15 jaar.