Instaprondleidingen | Laatste kans voor Kosmogonie

Instaprondleidingen | Laatste kans voor Kosmogonie

Zaterdag 7 januari en Zondag 8 januari

Deel:

Laatste kans voor de tentoonstelling: Kosmogonie
Om 14.00 uur en 15.00 uur

Toegang gratis (exclusief museumtoegang) 

In de maand januari organiseren we voor bezoekers en belangstellenden gratis instaprondleidingen, gegeven door een museumdocent.

Tijdens deze rondleiding van ongeveer een half uur word je meegenomen in de verhalen achter de kunstwerken van onze tentoonstelling Kosmogonie. De Zinsou kunstcollectie, afkomstig uit Benin, is in de woorden van oprichter Marie-Cécile Zinsou ontwikkeld vanuit de wens om “Afrikaanse landen actief betrokken te laten zijn in de totstandkoming van een eigen kunst en dit voor een lokaal publiek te exposeren.” De snelle ontwikkeling hiervan heeft ervoor gezorgd dat de verbeeldingskracht en de bijbehorende kunstuitingen van hedendaags Afrika steeds meer zichtbaarheid krijgen op het wereldtoneel. Deze erkenning heeft ruimte gegeven aan een nieuwe generatie kunstenaars die op innovatieve wijze een synthese weten te vinden tussen traditie en globalisatie. In de tentoonstelling zijn sculpturen, fotografie, schilderijen en installaties te zien. Genoeg verhalen voor een rondleiding!

Samuel Fosso, The Liberated American Woman of the 1970s [De bevrijde Amerikaanse vrouw uit de jaren 70], 1997 (Serie Tati), Zinsou Collection, courtesy JM. Patras / Paris / ©Samuel Fosso