Cobra Academy - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Cobra Academy

Gratis jongerenworkshops: 27 mei (geannuleerd)

Deel:

Gratis jongerenworkshops voor iedereen tussen de 15 en 20 jaar
Datum: 27 mei

Dit programma is geannuleerd

Elke laatste vrijdagavond van de maand zet het Cobra Museum haar deuren wagenwijd open voor jouw creativiteit. Hou je van muziek maken, dansen, of wil je eens zelf een kunstwerk maken? En dit allemaal tussen de kunst in een museum? Kom dan naar de Cobra Academy!

Onder leiding van een professionele kunstenaar, danser of muzikant ga je elke maand aan de slag met een andere kunstvorm en maak je jouw eigen ritme, choreografie, tekst, kunstwerk of performance. Maar eerst duik je voor elke workshop kort de tentoonstelling Het andere verhaal in. Hierin maak je kennis met Marokkaanse kunst van meer dan 60 jaar oud, maar ook van jonge kunstenaars. Uitgaande van wat jou aanspreekt hierin, ga je vervolgens zelf creatief aan de slag. Jouw eigen stijl en verhaal krijgen hierin volop de ruimte. Tussendoor staan er snacks en drankjes klaar.

De Cobra Academy is er voor iedereen die eens iets nieuws wil proberen, maar ook voor jongeren die later van hun creatieve passie misschien wel hun beroep willen maken.

Cobra Academy vrijdag 27 mei 19.30-21.30 uur
Tijdens deze Cobra Academy maakt je kennis met de derbuka: een vaastrommel die je op je schoot houdt en met je handen en vingers bespeelt. Dit muziekinstrument heeft een belangrijke rol in de Arabische muziek, die zich uitstrekt over een gebied van de Middellandse zee tot aan het Midden-Oosten. Tegenwoordig wordt de derbuka in verschillende muziekstijlen gebruikt, van popmuziek en klassiek tot volksmuziek.
De workshop wordt gegeven door leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Het orkest werkte de afgelopen jaren samen met bijvoorbeeld het Metropole Orkest en maakte muziek in genres van Arabisch tot jazz. De orkestleden leren je tijdens de Cobra Academy een aantal basistechnieken op de derbuka als de ‘DOUM’, het laagste geluid, en de ‘TAK’, een ​​kort en hoog geluid. Ook laten ze je kennis maken met een aantal ritmes vanuit de verschillende muziekstijlen. Naast de derbuka zijn er ook andere percussie-instrumenten die je kunt uitproberen. Je speelt, improviseert en creëert zo samen een eigen ritme!

De Cobra Academy wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amstel & Vecht.