Burendag - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Burendag

Zaterdag 24 september 2022

Deel:

Van 14.00 – 16.00 uur
Toegang gratis 

Burendag in het Cobra Museum – Beter een goede buur…

Zowel de tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen als de activiteit Beter een goede buur… zijn gratis toegankelijk voor inwoners van Amstelveen.*
Voor een bezoek aan de overige gedeeltes van het museum gelden de reguliere toegangsprijzen.

Zaterdag 24 september is het Burendag: een dag om elkaar te ontmoeten, nieuwe mensen te leren kennen en samen iets moois te ondernemen. Het Cobra Museum nodigt deze dag mensen uit de buurt, maar ook andere Amstelveners, uit om naar de tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen te komen en samen tussen 14.00 en 16.00 uur te werken aan een bijzonder creatief project.

Beter een goede buur…
Tussen 14.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom om te mee te komen werken aan een bijzonder gemeenschappelijk schilderij onder de titel Beter een goede buur…Op dit kunstwerk kun je iets achterlaten van jezelf als ‘buur’ van het Cobra Museum. We maken het werk in Cobra-stijl dus voel je vrij om er met verf, krijt, potlood en allerlei andere materialen iets moois van te maken. Ondertussen staat de koffie klaar en nodigen we je van harte uit om een ‘buren-praatje’ te maken met de andere deelnemers.

Na afloop wordt het schilderij achter de ramen van de Voordrachtszaal van het museum opgehangen, zodat jouw werk goed zichtbaar is voor de buurt. Hier zal het nog een week blijven hangen, zodat je het werk ook kunt tonen aan je andere buren.

Deze activiteit heeft een vrije inloop, dus je kunt op elk tijdstip tussen 14.00 en 16.00 uur langskomen. De locatie is de Voordrachtzaal, tussen de kunstwerken van Verzameld voor Amstelveen.

Verzameld voor Amstelveen
De afgelopen zeventig jaar heeft de gemeente Amstelveen een toonaangevende beeldende kunstcollectie opgebouwd. In het Cobra Museum is t/m 25 september een bijzondere selectie van werken uit de gemeentelijke depots te zien. Zowel nationaal bekende als regionaal beminde kunstenaars zijn vertegenwoordigd: van Eugène Brands tot Jaap Egmond en van Melanie Bonajo tot Gerard Schäperkötter. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het kunstbeleid van de gemeente: welke kunst is er door de jaren heen op welke manieren in de collectie gekomen, en wat is de visie voor de toekomst?

*Om gratis toegang te krijgen tot de tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen en de activiteit Beter een goede buur… neem je iets mee waaruit blijkt dat je in Amstelveen woont.