Recall of Infinity - Museum Cobra

Recall of Infinity

vrijdag 20 sep 2024 t/m zondag 3 nov 2024

Deel:

Recall of Infinity

Recall of Infinity is het vervolg op de tentoonstelling Endless Imagination en toont het werk van eenenveertig kunstenaars die genomineerd zijn voor de Special Award 2023-2024, een stimuleringsprogramma en beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een beperking. Van iedere kunstenaar is een drietal werken te zien.

Durf en experiment
De jury, bestaande uit kunstenaars Lisa Couwenbergh, Jacobien de Rooij, Roland Berning en Paul Klemann, is getroffen door de durf en het experiment waarmee deze kunstenaars uiting geven aan hun persoonlijke kijk op de wereld, ieder op een geheel eigen manier.

Opvallend is de enorme diversiteit, de kwaliteit en eigenheid van de werken. Qua onderwerpkeuze, materiaalgebruik en techniek zijn er onderling grote verschillen, maar dat geldt ook voor de leeftijd, interesse en ervaring van deze kunstenaars. Eén aspect is in ieder werk terug te zien en dat is de enorme passie waarmee deze kunst is gemaakt – niet om er rijk of beroemd mee te worden, maar geheel vanuit een innerlijke drang.

De tentoonstelling is opgedeeld in vier thema’s: Binnenwerelden, Interacties, Observaties en Fantasiewerelden. Van surrealistische taferelen en persoonlijke fascinaties tot dromerige biotopen en maatschappelijk engagement: samen bieden ze een unieke inkijk in de wereld van kunstenaars met een beperking.

Special Award
De Special Award is een initiatief van Special Arts, een landelijke stichting die de kunst- en cultuurparticipatie voor kunstenaars met een beperking bevordert. Met een breed palet aan activiteiten wil Special Arts deze kunstenaars en anderen enthousiasmeren en stimuleren om met kunst aan de slag te gaan. Uit de geselecteerde kunstenaars in de tentoonstelling kiest de jury de winnaar van de Special Award 2024. Daarnaast kan ook het publiek haar stem uitbrengen voor de publieksprijs.


Jessica Magnin, Onzichtbare amfibie